0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø

En grøn flammkuchen er også et godt bud på nem aftensmad, hvis der skal ryddes ud i køleskabet. Server med en grøn kålsalat.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ryd ud i køleskabet med Louisa Lorang: Grøn pizza med søde løg og porrer

Den sprøde og snaskede pizza er proppet med søde løg og porrer og er en kombination af pizza og den alsaciske specialitet flammkuchen, som er en art løgpizza med bacon. Her i en ren grøn version.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4-6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Samlet tid: 1,5 t.

Ingredienser

Dej
10 g gær
1/2 tsk. sukker
1/4 dl olivenolie
1 1/2 dl lunet vand
300 g hvedemel
1 tsk. salt

Fyld
1-2 zittauerløg
2 porrer
100 g cremefraiche 38%
olivenolie
salt og peber

Topping
revet parmesan eller pecorino
finthakket purløg

Sådan gør du:

  1. Dej: Rør gær, sukker, olivenolie og vand sammen. Bland mel og salt sammen. Rør mel i gærblandingen, og ælt dejen glat.
  2. Lad den hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter.
  3. Fyld: Tænd ovnen på 250 grader, varmluft.
  4. Skær løgene tyndt, og snit porrerne i tynde skiver. Skyl porrerne grundigt, og afdryp dem.
  5. Del dejen i 2 stykker, og rul dem helt tyndt ud på et meldrysset bord til aflange pizzaer.
  6. Smør dejen med cremefraiche, og top med løg og porrer. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  7. Bag pizzaerne i den varme ovn i 10-12 minutter.
  8. Servering: Skær de varme pizzaer i håndrette stykker. Top de varme pizzaer med masser af revet parmesan eller pecorino og hakket purløg.

Nemt: Dejen kan laves dagen før og hæve på køl. Tag den ud 20-30 minutter inden brug.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt