0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I sæson: Græskardhal toppet med nigella, mynte og yoghurt

En ordentlig portion dhal tager lidt tid at lave, men til gengæld passer den sig selv det meste af tiden. Og måske har du endda mad til flere dage.

Aftensmad
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hovedret til 4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 1 t. 10 min.

Ingredienser

1 stort løg
2 fed hvidløg
1 hokkaidogræskar
olivenolie
1 1/2 dl urid- eller røde linser
1spsk. revet ingefær
2 tsk. stødt gurkemeje
1 spsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. cayennepeber
1 spsk. god karry
400 g hakkede tomater
fra karton eller dåse
vand efter behov
200 g babyspinat
salt

Topping:
yoghurt
lidt plukket mynte
nigella

Tilbehør:
brød, eksempelvis naan
gode chutneyer og pickles


Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skrub græskarret, flæk det, og skrab kernerne ud. Skær toppen og blomsten i bunden af og kasser dem. Skær græskarret i tern med skræl på.
  3. Sauter løg, hvidløg og hokkaido i olie i en stor forvarmet gryde. Det skal ikke tage farve, men sautere i 6-7 minutter.
  4. Skyl og tilsæt linserne samt ingefær, gurkemeje, spidskommen, cayennepeber og karry, og varm kort op.
  5. Tilsæt hakkede tomater, og lad retten simre under låg i 45-60 minutter. Spæd med vand undervejs. Jeg bruger ca. 1 liter vand i alt.
  6. Kom spinat i, og lad spinaten falde let sammen. Smag til med salt.
  7. Anret toppet med yoghurt, mynte og nigella, og server straks med dejligt brød, chutney og pickles til.

KLIMA. Hvis du har noget tilovers af dhalen, kan du spæde den op med mere karry og kokosmælk og blende det med stavblender. Så får du den skønneste karrysauce lige til at blande sammen med sprøde grøntsager og servere med ris

Annonce

Seneste nyt