Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningHovedret til 4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 1 t. 10 min.
Ingredienser
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 hokkaidogræskar
olivenolie
1 1/2 dl urid- eller røde linser
1spsk. revet ingefær
2 tsk. stødt gurkemeje
1 spsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. cayennepeber
1 spsk. god karry
400 g hakkede tomater
fra karton eller dåse
vand efter behov
200 g babyspinat
salt
Topping:
yoghurt
lidt plukket mynte
nigella
Tilbehør:
brød, eksempelvis naan
gode chutneyer og pickles
Sådan gør du:
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skrub græskarret, flæk det, og skrab kernerne ud. Skær toppen og blomsten i bunden af og kasser dem. Skær græskarret i tern med skræl på.
- Sauter løg, hvidløg og hokkaido i olie i en stor forvarmet gryde. Det skal ikke tage farve, men sautere i 6-7 minutter.
- Skyl og tilsæt linserne samt ingefær, gurkemeje, spidskommen, cayennepeber og karry, og varm kort op.
- Tilsæt hakkede tomater, og lad retten simre under låg i 45-60 minutter. Spæd med vand undervejs. Jeg bruger ca. 1 liter vand i alt.
- Kom spinat i, og lad spinaten falde let sammen. Smag til med salt.
- Anret toppet med yoghurt, mynte og nigella, og server straks med dejligt brød, chutney og pickles til.
KLIMA. Hvis du har noget tilovers af dhalen, kan du spæde den op med mere karry og kokosmælk og blende det med stavblender. Så får du den skønneste karrysauce lige til at blande sammen med sprøde grøntsager og servere med ris
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter