0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

One-pot-ramen: Med miso, soja og masser af topping

Æggene er ikke syltede, men retten er ninjahurtig at lave, og det funker supergodt alligevel.

Aftensmad
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hovedret til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 20 min.

Ingredienser

200 g shiitake
olie til stegning
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk. revet ingefær
1 liter grøntsagsbouillon (evt. lidt mere)
250 g nudler, gerne fuldkorn
200 g mukimame (edamamebønner uden bælg)
1-2 spsk. mørk miso
2 spsk. soja
1 tsk. sesamolie

Topping:
1 gulerod, i julienne
lidt snittede forårsløg eller porre
ristet sesam
2 blødkogte æg
chiliolie eller -flager

Sådan gør du:

  1. Steg svampene i olie i en varm wok. Kom løg, hvidløg og ingefær ved, og lad det sautere med, men uden at det tager farve. Hæld bouillon ved, og kog op.
  2. Kom nudler i, og lad dem dampe med i ca. 1 minut. Tilsæt mukimama, og varm igennem. Rør forsigtigt miso i, og smag til med soja og sesamolie.
  3. Servering: Anret supper og fyld i store skåle. Top med gulerod, forårsløg, sesam og halve æg.
  4. Server straks, gerne med chiliolie eller -flager til.

SUNDT. Misoen kan være lidt svær at røre i suppen når nudlerne er der, men den kommer i til slut, fordi den mister sine gode, sunde egenskaber, når den koger. Vær forsigtig, når du rører den i.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt