0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Kaufmann
Foto: Martin Kaufmann

Japansk pizza: Okonomiyaki

Okonomiyaki betyder direkte oversat ‘hvad jeg godt kan lide stegt’ . Min fars søster kalder den ‘Japanese pizza’ og inviterer os tit på okonomiyaki-restaurant, når vi er i Osaka. Her steger man selv sin okonomiyaki på en stegeplade midt på bordet, og her kan man selv styre, hvor generøs man vil være med for eksempel strimlet kylling, blæksprutter, bacon eller andeæg. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke bryder sig om okonomiyaki.

Aftensmad
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ingredienser

Dej:
100 g mælk
1 æg
100 g mel
1 tsk. dashipulver
100 g spidskål
50 g gulerod
50 g løg 4-6 skiver bacon
2 spsk. olie

Tilbehør:
Kewpie (japansk mayonnaise, se tip)
okonomiyakisovs
1 bundt forårsløg
katsuobushi (se tip)
aonori (se tip)

Sådan gør du:

  1. Bland mælk, æg, mel og dashipulver til en tynd dej uden klumper. Snit spidskål, gulerod og løg i tynde strimler, og bland grøntsagerne i dejen.
  2. Varm en stegepande op, og læg 2-3 skiver bacon på med pænt mellemrum. Tilsæt olie.
  3. Når baconen begynder at stege, fordeles halvdelen af dejen oven på baconen. Steg okonomiyakien ved middelvarme, så den langsomt danner stegeskorpe, og baconen bliver sprød.
  4. Vend okonomiyakien ud på en tallerken, og skub den tilbage på panden, så den steges på begge sider. Gentag processen med resten af bacon og dej.
  5. Server okonomiyaki med en generøs mængde japansk mayonnaise, okonomiyakisovs, fintsnittet forårsløg, katsuobushi og aonori.

TIP
Okonomiyakisovs er en færdigkøbt sovs, der er et must, hvis du vil lave en autentisk okonomiyaki-grøntsags- pandekage.

TIP
Anori er en type tang, der smager af nori, men er i pulverform og nem at drysse ud over maden. Du kan købe det i asiatiske supermarkeder på nettet eller hos en asiatisk købmand.

VIDEN
Katsuboshi er en type tørret fisk, som bruges både som krydderi og som smagsgiver til supper. Katsuobushi kommer fra fisken katsuo, som vi kender som bonito. Fisken dampes, ryges og drysses med bakterier, der danner skimmel, og dernæst tørres den, til den er lige så hård som træ, inden den høvles på en omvendt snedkerhøvl. Det tager ca. et halvt år at lave katsuobushi. Kan ligeledes købes på nettet eller hos en asiatisk købmand.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt