0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Komplekse dybe smage fra krydderierne toner sammen i saucen til det hele blomkål, som er en sund spise med sine mange fibre og omega 3-fedsyrer. Server retten i fadet, og skær blomkålshovedet ud i mindre stykker ved bordet, som var det en steg.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Server med naanbrød eller ris: Blomkål i karrysauce med kikærter og kokosmælk

Det bagte blomkålshoved bliver blødt som smør og får tilsat et strejf af Indien med krydderier i en skøn sovs, som du kan suge op med naanbrød og ris.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 10 min.Samlet tid: 1 t.

Ingredienser

Sauce:
1 dåse kokosmælk
15 g frisk ingefær, revet
3 fed hvidløg, revet
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. chiliflager
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. spidskommen
1 spsk. soja
1 spsk. ahornsirup
1/2 citron, økologisk
1 dåse kikærter
1 lille blomkål, ca. 600 g
salt og peber

Topping:
friske koriander
75 g saltede peanuts

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Pisk kokosmælk sammen med revet ingefær, hvidløg, gurkemeje, chiliflager, koriander, spidskommen, soja og ahornsirup.
  2. Skær citronen i meget små tern, og fjern eventuelle kerner. Kom citronternene i et ildfast fad sammen med drænede kikærter. Vend det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
  3. Fjern de yderste blade på blomkålshovedet, og placer det midt i fadet. Hæld saucen hen over, og bag det i ovnen i ca. 1 time – eller til kålhovedet er helt mør. Tjek undervejs, og hæld gerne sauce over blomkålen et par gange.
  4. Server med naanbrød og/eller kogte ris. Top med friske korianderblade og peanuts.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt