0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Server knoldsellerien sammen med andre grønne retter eller bare med godt brød til.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Simpelt og velsmagende: Bagt knoldselleri med brunet smør og hasselnødder

Det meste bliver bedre med brunet smør, og en knoldselleri er ingen undtagelse. Med sine dybe jordnuancer går smagen fint sammen med det velkendte gastronomiske makkerpar hasselnødder og brunet smør.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 15 min.Samlet tid: 2 t.

Ingredienser

1 knoldselleri – 2, hvis de er små 2 spsk.
rapsolie
salt og peber
100 g smør
50 g hasselnødder

Sådan gør du:

  1. Tænd oven på 175 grader varmluft.
  2. Rens sellerien. Læg 2 stykker sølvpapir dobbelt, og stil sellerien herpå. Gnid salt, peber og olie ud over hele sellerihovedet, og pak det herefter ind i sølvpapiret.
  3. Bag sellerien i ovnen i ca. 2 timer, til den er mør og gennembagt.
  4. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det brune lige så stille.
  5. Tag gryden af varmen, og lad smørret stå og bundfælde.
  6. Når sellerien er færdigbagt, lægges sellerihovedet på et fad. Skær et dybt kryds næsten hele vejen igennem sellerien, og tag det klare, brunede smør, som ligger øverst i gryden, op med en ske, og hæld det brunede smør over sellerihovedet.
  7. Fordel de hakkede hasselnødder ovenpå, og server med det samme. Top eventuelt med frisk timian.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt