0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv de nordiske rødder et spark med miso, soja, ingefær og chili.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grønt i sæson: Bagte rødder med sød og stærk glasering

Det føles så godt at få smagsmæssig variation, når trætheden over vinterens rodfrugter melder sig. Server de bagte rødder med en kålsalat eller som tilbehør til et stykke fisk - eller bare et spejlæg.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 10 min.Samlet tid: 40 min.

Ingredienser

2 spsk. ahornsirup
3 spsk. olivenolie
3 spsk. soja
2 tsk. lys miso
2 fed hvidløg, revet
10 g ingefær, revet
2 tsk. chiliflager
2 tsk. røget paprika
3 rødbeder
3 gulerødder
3 pastinakker
3 persillerødder

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk ahornsirup sammen med olie, soja, miso, revet hvidløg, revet ingefær, chili og paprika.
  3. Rengør alle rodfrugterne, og kom dem i et ildfast fad. Fordel marinaden ud over grøntsagerne, og vend det hele godt rundt.
  4. Bag retten i den varme ovn i 35-40 minutter, eller indtil rodfrugterne er møre – hvis rodfrugterne bliver for mørke undervejs, så dæk eventuelt fadet til med et låg eller sølvpapir.
  5. Inden servering kan rodfrugterne toppes med friske urter eller forårsløg, og ønsker du at pimpe retten yderligere, kan du drysse med granatæblekerner og smuldret feta.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt