0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Grønt er godt for øjet, men bestemt også for ganen - og tilsætter du parmesan og ristede boghvedekerner, får du umami og knas.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godt for både øjne og gane: Bagt kål med rosmarin og parmesan

Blød smørstegt kål, umami fra parmesan og sprødt knas fra boghvedekerner, der har en mild nøddeagtig smag, når de ristes.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 10 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser

2 spidskål
4 spsk. olivenolie
1 økologisk citron, skal heraf
2 fed hvidløg, revet
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. boghvede
50 g parmesan, revet

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skær spidskålene i kvarter, og kom dem i et ildfast fad.
  3. Rør olivenolie sammen med citronskal, revet hvidløg, hakket rosmarin, salt og peber, og fordel dressingen over de kvarte kål.
  4. Bag det i den varme ovn i ca. 25-30 minutter.
  5. Rist boghveden på en varm, tør pande, indtil de tager en smule farve og begynder at dufte.
  6. Fordel revet parmesan og ristet boghvede over den varme kål. Top eventuelt med en smule god olivenolie, salt, peber og citronsaft inden servering.

Sundt: Boghvede er en sundhedsbombe, der er fyldt med B- og E-vitamin. Det firkantede frø betragtes som et korn, men er botanisk set et frø, og mange frø indeholder lektiner, toksiner og andre giftige stoffer, som ikke er gode for dig. Men læg frøene i blød i 3 timer, og rist dem langsomt i ovnen ved lav varme, så er der ingen problemer.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt