Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 4 personer
Arbejdstid: 10 min.
Samlet tid: 30 min.
Ingredienser
2 spidskål
4 spsk. olivenolie
1 økologisk citron, skal heraf
2 fed hvidløg, revet
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. boghvede
50 g parmesan, revet
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær spidskålene i kvarter, og kom dem i et ildfast fad.
- Rør olivenolie sammen med citronskal, revet hvidløg, hakket rosmarin, salt og peber, og fordel dressingen over de kvarte kål.
- Bag det i den varme ovn i ca. 25-30 minutter.
- Rist boghveden på en varm, tør pande, indtil de tager en smule farve og begynder at dufte.
- Fordel revet parmesan og ristet boghvede over den varme kål. Top eventuelt med en smule god olivenolie, salt, peber og citronsaft inden servering.
Sundt: Boghvede er en sundhedsbombe, der er fyldt med B- og E-vitamin. Det firkantede frø betragtes som et korn, men er botanisk set et frø, og mange frø indeholder lektiner, toksiner og andre giftige stoffer, som ikke er gode for dig. Men læg frøene i blød i 3 timer, og rist dem langsomt i ovnen ved lav varme, så er der ingen problemer.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter