0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Australsk inspireret: Blåmuslinge--kebab med hasselnød--curry

Ideen til denne opskrift stammer fra grillaftener hjemme i Australien, hvor vi smed spyd med fisk og grønt på vores barbecue. Det fungerer supergodt, når muslingerne bliver stegt sprøde og gyldne og bliver penslet med en karryblanding fuld af spice, syrlighed og sødme fra hasselnødder.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 1 t.Samlet tid: 1 t 20 min.

Ingredienser

Karrypasta:
175 g hasselnødder, uden skal
4 løg (ca. 500 g)
4 skalotteløg
1 rød chili
1 knold galangarod, tommeltotstørrelse
1 knold ingefær, tommeltotstørrelse
1 citrongræs
2 stjerneanis
6 nelliker
3 laurbærblade
2 limeblade
1 spsk gurkemeje
2 spsk stødt koriander

Muslinger:
1 kg blåmuslinger
3 spsk neutral olie
1 bundt dild
2 lime
vand

Desuden:
trægrillspyd

Sådan gør du:

  1. Rist hasselnødder i ovnen på en bageplade (180 grader varmluft) i 10-15 minutter, til de er gyldne. Blend dem fint. Stil til side.
  2. Skær løg, skalotteløg, chili, galanga, ingefær og citrongræs i grove stykker, og blend til en pasta. Rør de hele og stødte krydderier i pastaen.
  3. Varm 3 spiseskefulde neutral olie i en sauterpande, og tilsæt karryblandingen. Sauter ved mellemhøj varme, 8-10 minutter, indtil det begynder at brune. Rør undervejs, så karryen ikke brænder på.
  4. Tilføj 3-4 deciliter vand, og lad det simre videre i 10-12 minutter. Tilsæt eventuelt mere vand undervejs, hvis karryen virker for tør. Fisk de hele krydderier op, og smag til med salt. Tilsæt blendede hasselnødder, rør rundt, og stil til side.
  5. Tilbered muslingerne: Giv dem et hurtigt skyl, og kasser de muslinger, som ikke lukker sig, når du banker dem på skallen.
  6. Hæld ca. 3 centimeter vand i en høj pande eller gryde, varm op, indtil vandet simrer, og tilføj muslingerne. Læg låg på. Når muslingerne begynder at åbne sig efter 2-3 minutter, sier du dem fra og overfører til en stor skål med isvand. Lad muslingerne køle ned.
  7. Pil muslinger ud af skallerne, og fjern eventuelt skæg. Tør dem på køkkenrulle, og spid dem på et træspyd, 7-8 stykker på hver, som shishkebab. Klipper du en tredjedel af et almindeligt grillspyd, passer de på panden.
  8. Sørg for, at muslingerne er helt tørre. Varm 3 spiseskefulde neutral olie på en varm pande, og steg muslingerne et par minutter på den ene side, indtil de er gyldne, vend dem, og giv dem 30 sekunder på den anden side.
  9. Varm karryen op i en gryde. Smør hver af de grillede muslingespyd med ca. en spiseskefuld karry, pynt med hakket dild, og anret 2-3 spyd på hver tallerken. Server med limebåde og en skål med ekstra karry ved siden af.

Klima
Den her opskrift giver meget mere karry, end du har brug for til muslingerne, men gem resten, og brug det som basis for en rød karryret dagen derpå: Rør en dåse kokosmælk i karryen, tilsæt dampet broccoli og / eller store stykker hvid fisk, drys med hakket koriander, og server med ris til.

Lars Eriksen har testet:
De bedste middagsselskaber er dem, hvor al maden er forberedt, inden gæsterne kommer, og hvor du skænker dig selv et glas champagne og ligner en vært med overskud, når du åbner døren og tager imod. Sådan er det med den her menu fra Iluka, hvor du med fordel kan tage dagen før i brug og gøre både karrypasta, svampesovs til fisken og desserten klar. Ja, det tager lidt tid at pille et kilo blåmuslinger, men tro mig, det er både sjovt at spidde dem på spyd, som var det shishkebab, og superdelikat, når de får grillet overflade og spice fra karryen.

Annonce

Seneste nyt