0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Ochazuke er comfort food og kan både serveres som et tømmermændsplejende quickfix, eller når den skal stå på japansk til aftensmaden.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ochazuke – grøn te over ris

Aftensmad
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 2 personerArbejdstid: 45 min.Samlet tid: 45 min.

Ingredienser

Til ris:
100 g kogte ris
et nip flagesalt
et nip ristede sesamfrø
et par stykker tørret søl eller anden tørret tang
50 g frisk tang – følgende tangarter kan især anbefales: strengetang, lavfrugtet klørtang, gracilaria og havsalat
3 liter vand
60 gram salt til rensning af tang

Syltede løg:
2 store skalotteløg
50 g sukker
50 g riseddike

Fisk og andet fyld:
ca. 50 g frisk eller tilberedt fisk efter ønske
1/2 - 1 tsk. wasabi
200 ml grøn te – houjicha bancha er især god til denne ret

Sådan gør du:

  1. Begynd med at rense tangen. Når man laver mad med frisk tang, er det vigtigt, at man skyller tangen i saltet vand (omkring 20 gram salt per liter vand), ellers vil saltet i tangens celler trænge ud i vandet via trykudligning, og tangen bliver slimet og mister smag. Vask den friske tang i tre gange saltet vand, og fjern sand, tanglopper, muslinger og lignende.
  2. Skær tangen i mundrette stykker.
  3. Hvis du bruger gracilaria eller anden sej tang, skal den efterfølgende blancheres i saltet vand. Det gør du ved at putte tangen kortvarigt i en gryde med kogende saltet vand. Herefter tages tangen op og kommes i koldt saltet vand. Strengetang, som vi har brugt på billedet, skiller sig ud fra de andre tangarter, idet den blot skal tørres af med et stykke køkkenrulle og skæres i mundrette stykker.
  4. Syltede løg: Skræl løgene, og skær dem i mindre stykker.
  5. Blancher løgene: Klargør en skål med koldt vand, smid løgene kortvarigt i en gryde med kogende vand, og tag dem derefter op, og køl dem ned i det kolde vand.
  6. Opløs sukkeret i riseddiken.
  7. Kom derefter løgene i lagen i mindst et par timer inden servering.
  8. Grøn te: Bryg teen efter anvisning på pakken. De fleste tetyper har bedst af lavere varme (ca. 80 grader) og er mere smagfulde, hvis man brygger på kildevand.
  9. Fisken: Fileter fisken, og fjern ben og skind. Skær fisken i mindre skiver.
  10. Anretning: Kom risene i en skål, og fordel salt, sesamfrø, og det tørrede tang over risene. Top med de syltede løg, den friske tang, fisken og wasabi. Hæld den varme grønne te over hele retten og server.

TIP
Til retten er her brugt en økologisk ørred fra Bisserup, som fås hos Fiskeslagteren i Kødbyen.

KLIMA
Dansk tang er noget af det mest bæredygtige, du kan spise. Denne udgave er med dansk tang, både i frisk og tørret form og toppet med en portion sashimi. Man kan også lave ochazuke, hvor man hælder varm dashifond over risene i stedet for te. Retten kan desuden også laves med alverdens kerner i stedet for ris.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt