0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Tonkatsusaucen minder lidt om en sød udgave af engelsk sovs og er en vigtig del af en kinoko-sando.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinoko-sando: Sandwich med pankopanerede enokisvampe

En vidunderlig fedtet sandwich med en vegetarisk udgave af tonkatsu – den populære pankopanerede svinekotelet.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Samlet tid: 1 t.

Ingredienser

Pankopaneret enoki:
200 g enokisvampe (2 bundter)
3 æg
100 g hvedemel
200 g pankorasp
olie til friturestegning

Dijonnaise: (kewpiemayo på tube kan også bruges)
350 g neutral olie
100 g past. æggeblomme 70 g dijonsennep 15 g citronsaft 4 g salt Garniture: 1/2 spidskål 1 bundt persille Desuden til sandwich: 8 skiver hvidt sandwichbrød tonkatsusauce (fås hos asiatiske købmænd eller på nettet) smør 1 citron salt

Sådan gør du:

  1. Vej neutral olie af til dijonnaise, og stil på frost, indtil du skal piske den.
  2. Halvver enokisvampene på langs med den flade side, så svampene får form som en kotelet. Trim bunden af, men sørg for, at de stadig hænger sammen.
  3. Gør klar til panering: Lav en skål med mel og salt, en med æg og en skål med pankorasp. Tag en gaffel, og pisk ægget sammen.
  4. Vend enokisvampe i melet, derefter i æg. Lav en lille fordybning i pankoraspen, læg svampene ned i, og fordel panko over. Giv enokisvampen et hårdt pres ned i pankoen, så den er dækket godt, og læg til side på en tallerken. Gentag med de tre andre svampe. Sæt fadet på køl, så svampene holder sammen, når de frituresteges.
  5. Blend æggeblommer, dijonsennep, citronsaft og salt (brug en stavblender). Tag den kolde olie fra frost, og hæld den i æggeblommemassen i en lind strøm, mens du blender. Den kolde olie hjælper med at piske luft i dijonnaisen. Kom i en beholder eller sprøjtepose. Der vil være mere, end du skal bruge.
  6. Sæt en gryde med olien over, og opvarm til 180 grader.
  7. Tænd ovnen på 230 grader.
  8. Vask persille og spidskål. Skær kålen i tynde strimler, og hak persillen groft.
  9. Kom de 8 skiver brød i ovnen.
  10. Frituresteg de panerede enokisvampe 2 minutter på hver side, tag dem op, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys med salt.
  11. Tag dine brød ud af ovnen. Smør den ene side med dijonnaise, kom spidskålen på, fordel persille og en klat dijonnaise mere. Smør den anden skive brød med smør, og læg en spiseskefuld tonkatsusauce på midten. Læg den panerede enokisvamp oven på spidskålen, drys med salt, dryp med citron, og læg den smørsmurte brødskive over. Halver sandwich, vend skæresiden opad, og læg de halve sandwich ved siden af hinanden.

NEMT
Let eventuelt processen ved at bruge købt kewpiemayo.

Annonce

Seneste nyt