0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Giv den gas med toppingen: Vegetarramen med svampedashi

Når du har kogt grøntsagsfonden til din ramen, rører du den i din tare, som fremhæver smagen og giver suppen dybde og kompleksitet. Når det kommer til toppingen, er det bare om at være kreativ og tænke i forskellige teksturer, smage og konsistenser, men det klæder virkelig suppen med et godt skud chili.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 30 min.Samlet tid: 2 t.

Ingredienser

Svampedashi
12 g kombutang
150 g svampe i sæson
150 g hakkede stykker rodfrugter (selleri, gulerod og kartofler)
1,5 liter vand

Tare
65 g lys misopasta (brug gerne 35 g hvid miso og 30 g awase misopasta)
3 spsk. sesampasta (eller 1 spsk. af en god, naturlig peanutbutter uden tilsat sukker)
2 spsk. sesamolie
1 spsk. riseddike
1 spsk. salt

Til suppen
300 g friskkogte nudler stegte svampe, gerne kejserhatte, flækket på langs og ridset i små tern stegt aubergine stegt eller dampet spinat

Topping
sojamarinerede æg, halverede friske krydderurter, koriander, forårsløg, hakket chilipasta (koreansk gochujang, sambal oelek eller et drys togarashi)

Sådan gør du:

  1. Begynd med dashi: Udblød kombutangen i en liter vand i mindst en time.
  2. Varm vand og kombutang, mens du tilsætter de resterende ingredienser. Lad dashien simre, men ikke bulderkoge, i 30 minutter. Si tang og grøntsager fra, og lad afkøle.
  3. Rør ingredienserne til din tare sammen.
  4. Når du skal samle din ramen: Fordel tare i fire suppeskåle. Varm dashifonden op til lige under kogepunktet, og hæld i de fire skåle, mens du pisker tare ud i bouillonen.
  5. Anret friskkogte nudler, grillede grøntsager og sojaæg på toppen. Drys med topping og server, mens suppen er rygende varm.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt