Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire flade flynderfisk: Så er der spætte, skrubbe og 'hvar'

De flade fisk som rødspætter, skrubber og pighvar er skabt til at ligge og gemme sig ned i sandbunden med blindsiden mod bunden og øjnene vendt opad på jagt efter muslinger og orme. De er sunde, i sæson året rundt, og følger du opskrifterne her, får du velsmagende nemme retter på middagsbordet.

Opskrifter

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Helstegt rødspætte med bagte porrer og dressing

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Fisk stegt på ben er utrolig velsmagende og kan sagtens gøre det ud for en gæstemiddag. Porrerne og dressingen kan laves i forvejen, så det kun er fisken, du skal stege.

Stegt rødspætte med gulerodssuppe og kardemommeyoghurt

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

De ristede kikærter giver struktur og bid til den bløde fisk, der fungerer som topping i denne suppe.

Et nærende vintermåltid med varme krydderier, hvor fisken sammen med kikærterne giver bid til suppen.

Stegt pighvarfilet med græskarpuré

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Alt efter sæson kan opskrifterne laves med andre fladfisk som skrubbe, skærising, slethvar, rødtunge, søtunge.

I februar kan du være heldig at finde vilde østershatte, der vokser på træer og stubbe i skoven.

Braiseret pighvar med stegt grønkål

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

En klassisk fiskeret inspireret af en version, der blev serveret på Restaurant Kommandanten, hvor fileterne blev taget af benet og saucen pisket inde ved gæsternes bord.

Pighvar er en af de dyrere fisk, men det er en ret, jeg altid vender tilbage til, og som egner sig til gæstemad.

Annonce

Seneste nyt