Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Alt efter sæson kan opskrifterne laves med andre fladfisk som skrubbe, skærising, slethvar, rødtunge, søtunge.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nem gæstemad til weekenden: Stegt pighvarfilet med græskarpuré

I februar kan du være heldig at finde vilde østershatte, der vokser på træer og stubbe i skoven.

Opskrifter

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 30 min.

Samlet tid: 1 t.

Ingredienser

Til fisken
600 g pighvarfilet
300 g østershatte
40 g mandler
2 spsk. olivenolie
25 g smør
havsalt og friskkværnet peber
1 håndfuld tallerkensmækker/blomsterkarse

Til græskarpuré
1 hokkaidogræskar
25 g smør
½ dl æbleeddike
havsalt og friskkværnet peber
1 spsk. akaciehonning

Sådan gør du:

  1. Del pighvarfileterne i 8 stykker, læg på et fad, og drys med salt.
  2. Stil pighvaren til side for at trække i 10-15 minutter.
  3. Flæk græskar, fjern kernernemed en ske, og skær græskarkødet ud i grove tern.
  4. Kom græskarternene i en gryde med vand. Kog græskarret i ca. 20 minutter, til det er mørt.
  5. Hæld vandet fra det kogte græskar, og kom ternene i en blender sammen med smør, eddike, salt, peber og honning. Blend, indtil pureen er helt glat.
  6. Kom græskarpureen i en gryde, varm den igennem, og smag eventuelt til med lidt ekstra eddike, salt og peber.
  7. Rens østershatte, og del i mindre stykker. Steg østershattene på en varm pande i lidt olie i 2-3 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Krydr med salt og friskkværnet peber, og tag svampene af panden.
  8. Tør panden af, kom lidt ny olie på, og steg pighvaren ved høj varme, ca. 1 minut på hver side, så stykkerne får en flot gylden stegeskorpe og samtidig er saftige i midten.
  9. Tag pighvaren af panden, krydr med havsalt og friskkværnet peber, og anret på tallerken med græskarpuré, stegte østershatte, hakkede mandler og tallerkensmækker.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt