0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

I Danmark har vi tangarten fingertang (Laminaria digitata), der er tæt beslægtet med den japanske kombu (Laminaria japonica), og som også kan bruges til at lave dashi med.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er al ventetiden værd: Dashi med kombu og shiitake

Dashi er en umamispækket japansk grundfond, som kan laves på flere forskellige måder. Den mest udbredte udgave er awasedashi med kombutang og tørrede, røgede og fermenterede fiskeflager (katsuobushi). Denne udgave er vegansk og har sin oprindelse i de japanske munkeklostre og er med tørrede shiitakesvampe og kombutang.

Opskrifter
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning


Til 2 personerArbejdstid: 45 min.Samlet tid: 11 t.

Ingredienser

600 ml blødt vand eller kildevand
4 tørrede shiitakesvampe
Et stykke tørret finger- eller kombutang på ca. 5 x 5 cm.

Sådan gør du:

  1. Kom shiitakesvampe og kombu i kildevand i en lukket beholder i køleskabet, og lad det trække i minimum 10 timer.
  2. Fjern shiitakesvampene, og kom vandet og tangen i en gryde, og bring det op til lige under kogepunktet, omkring 85-90 grader. Dashi må aldrig koge ved en for høj temperatur, da dette kan resultere i en kraftig og ubehagelig tanglugt og en slimet væske.
  3. Fjern gryden fra varmen, og lad tangen trække i 45 minutter.
  4. Fjern tangen fra vandet. Din dashi er nu klar og kan bruges i din ochazuke eller til misosuppe og nudelretter, eksempelvis ramen.

TIP
Både kombutangen og shiitake- svampene kan efterfølgende bruges i for eksempel en misosuppe.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt