0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Der skal kewpie, en japansk mayonnaise, i kartoffelsalaten. Kewpie er mere sødlig og umamirig end almindelig mayonnaise. Den kan købes i asiatiske supermarkeder og på nettet.

Potato salada med røget æg

Kartoffelsalaten med det engelskklingende navn er blevet en izakayaklassiker, og på Jah får den et ekstra pift med røget blødkogt æg.

Opskrifter
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Samlet tid: 1 t. 15 min.

Ingredienser

1 gulerod
1 kg kartofler
2 spsk. riseddike
15 cm agurk
1 rødløg
1 spsk salt
100 g kewpie-mayonnaise (kan blandt andet købes i asiatiske supermarkeder) peber

Til røgede æg
2 æg

Sådan gør du:

  1. Flæk guleroden, og skær den derefter i tynde halvmåner. Blancher gulerodsstykkerne kort, til de bliver bløde uden at miste tekstur.
  2. Kog kartoflerne i 40-50 minutter, indtil de er bløde.
  3. Pil kartoflerne, og hæld eddiken over.
  4. Mos kartoflerne let, men ikke for fint – der skal stadig være masser af større stykker kartoffel – og lad dem køle ned til stuetemperatur.
  5. Del agurken på langs. Skrab kernerne ud med en ske, og skær i tynde halvmåner. Skær løget i tynde skiver. Vend løg- og agurkeskiver med 1 spsk. salt, og stil til side i 15 minutter.
  6. Vrid væsken fra agurk og løg, og bland med de mosede kartofler og gulerødderne.
  7. Tilsæt mayonnaise, og bland godt.
  8. Smag til med salt og peber, og stil til side, mens du laver de røgede æg.
  9. Kog æggene i 6 minutter, køl ned, pil og tør med køkkenrulle.
  10. Nu skal æggene ryges. Her kan forskellige apparater benyttes, hvis man er så heldig at eje et sådant. På Jah Izakaya benytter de en dyb bradepande med låg og en lille indsats til ægget, så det ikke rammer gløderne.
  11. Fyld træflis i bunden af bradepanden, placer æggene på indsatsen, og sæt låg på. Sæt bradepanden på komfuret, tænd for varmen, indtil træflisene danner røg. Sluk for varmen, og lad æggene stå i 3-5 minutter. Æggene skal have taget lidt farve, men stadig være blødkogte. Hvis røgen dør ud, tændes varmen igen.
  12. Del æggene i halve, og server med kartoffelsalaten.

TIP
Hvis du ikke har udstyret til de røgede æg, så lav i stedet de sojamarinerede æg (se link)

Annonce

Seneste nyt