Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Samlet tid: 1 t. 15 min.
Ingredienser
1 gulerod
1 kg kartofler
2 spsk. riseddike
15 cm agurk
1 rødløg
1 spsk salt
100 g kewpie-mayonnaise (kan blandt andet købes i asiatiske supermarkeder) peber
Til røgede æg
2 æg
Sådan gør du:
- Flæk guleroden, og skær den derefter i tynde halvmåner. Blancher gulerodsstykkerne kort, til de bliver bløde uden at miste tekstur.
- Kog kartoflerne i 40-50 minutter, indtil de er bløde.
- Pil kartoflerne, og hæld eddiken over.
- Mos kartoflerne let, men ikke for fint – der skal stadig være masser af større stykker kartoffel – og lad dem køle ned til stuetemperatur.
- Del agurken på langs. Skrab kernerne ud med en ske, og skær i tynde halvmåner. Skær løget i tynde skiver. Vend løg- og agurkeskiver med 1 spsk. salt, og stil til side i 15 minutter.
- Vrid væsken fra agurk og løg, og bland med de mosede kartofler og gulerødderne.
- Tilsæt mayonnaise, og bland godt.
- Smag til med salt og peber, og stil til side, mens du laver de røgede æg.
- Kog æggene i 6 minutter, køl ned, pil og tør med køkkenrulle.
- Nu skal æggene ryges. Her kan forskellige apparater benyttes, hvis man er så heldig at eje et sådant. På Jah Izakaya benytter de en dyb bradepande med låg og en lille indsats til ægget, så det ikke rammer gløderne.
- Fyld træflis i bunden af bradepanden, placer æggene på indsatsen, og sæt låg på. Sæt bradepanden på komfuret, tænd for varmen, indtil træflisene danner røg. Sluk for varmen, og lad æggene stå i 3-5 minutter. Æggene skal have taget lidt farve, men stadig være blødkogte. Hvis røgen dør ud, tændes varmen igen.
- Del æggene i halve, og server med kartoffelsalaten.
TIP
Hvis du ikke har udstyret til de røgede æg, så lav i stedet de sojamarinerede æg (se link)
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter