0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

De vilde rabarber

I det spæde forår, når jorden endnu ligger øde hen i køkkenhaverne, dukker de ukuelige rabarber op af jorden. Carsten Kyster viser, hvordan du kan udnytte dine rabarber i både det sure, det salte og det søde køkken.

25. marts 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rabarbervinaigrette med hvedekerner

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

En lille forårssalat eller forret, hvor du udnytter syren fra rabarberne i en grøntsagsret. Tangen kan købes i supermarkeder eller hos asiatiske købmænd, og du kan fint bruge de danske tangtyper, f.eks. kelp. Udblød tangen som anvist på pakken.

Bagte rabarber

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Her får du en grundopskrift på bagte rabarber. Skal de bruges i det søde køkken, skal du give dem 10 spiseskefulde sukker, er de til en ret i det salte køkken, så brug kun 5 spiseskefulde sukker.

Rabarbersmør

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Rabarbersmør er måske nærmere en lynpuré, men med konsistens som blødt smør. Spis den på friskbagt brød eller på en portion græsk yoghurt.

Silketofu med rabarbersalsa, piquillopeber og fermenterede sojabønner

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Rabarberne i denne ret får selskab af asiatiske smage og fra gærede sojabønner, ingefær og tofu.

Sprøde østershatte med rabarber-nam jim

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Nam jim er en thailandsk dip, der er sur, sød, salt og stærk – og helt perfekt sammen med de sprødstegte østershatte.

Nøddericotta med bagte rabarber

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Lav en vegansk ricotta på nødder, plantemælk og gærflager, og spis den sammen med de syrlige bagte rabarber.

Fermenteret rabarbersaft

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

En almindelig rabarbersaft lavet på sukker giver en blød og rund saft. Denne opskrift giver saften en mere rå og frisk smag, og så er den let perlende.

Læs mere: