Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Som ung arbejdede Marie Holm på en café, der serverede den krydrede drik vin chaud. Den franske ejer holdt opskriften hemmelig - ikke engang konen og medejeren i huset kendte den!

Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Varm vin, som de laver den i Frankrig: Vin chaud med kanel, stjerneanis og kardemomme

Der er ingen grund til at vælge den fineste vin til den krydrede drik – men heller ikke den ringeste! Jeg plejer at bruge en økologisk rødvin (på grenache, syrah og merlot) fra Løgismose, som jeg køber i Netto.

Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

6 glas

Ingredienser

1 flaske rødvin (en frugtig fransk sag – ikke dyr!)
120 g lys rørsukker eller alm. sukker
3 strimler citronskal
3 strimler appelsinskal
saft af 1 appelsin
1 dl vand
2 kanelstænger
2 stjerneanis
4 kardemommekaplser
2 nelliker
lidt friskrevet muskatnød
6 skiver frisk appelsin

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienser undtagen de 6 skiver frisk appelsin i en gryde, og varm dem stille og roligt op til under kogepunktet. Lad vinen stå på blusset i 5 minutter uden at koge. Hæld den så over i et henkogningsglas eller andet varmefast (eller lad den blive i gryden), og lad den trække med alle krydderierne på køkkenbordet til dagen efter.
  2. Sigt krydderierne fra, og varm vinen op til under kogepunktet sammen med de friske appelsinskiver. Hæld i varmefaste glas, og server straks.

Annonce

Seneste nyt