Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I en ny version: Spicy varm chokolade med amarettoflødeskum

Bryder du dig ikke om alt for meget krydderi, kan du nøjes med at bruge enten cayenne eller chili i stedet for begge dele. Ønsker du derimod en stærkere drik, så lad chokoladen trække en time på køkkenbordet eller natten over på køl.

Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 små eller 2 store kopper

Ingredienser

1/2 liter sødmælk

15 g kakaopulver af god kvalitet (gerne Valrhona)

20 g sukker

2 kanelstænger

1/2 stang vanilje

1 lille nip havsalt

1/8 tsk. stødt cayennepeber

1/8 tsk. stødt chili

40 g mørk chokolade, gerne Valrhona Manjari eller Caraïbe

2 dl piskefløde

2 spsk. amaretto (mandellikør)

1 tsk. flormelis

Sådan gør du:

  1. Hæld en lille smule af mælken i en tykbundet gryde. Varm op, og pisk så kakaopulver, sukker og havsalt ud i mælken, til det ikke klumper mere. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret med den flade side af en kniv, så kornene skilles fra hinanden. Kom vaniljekorn og -stang og sukker i gryden sammen med resten af mælken og kanelstænger, cayennepeber og chili. Varm op til lige under kogepunktet under så godt som konstant piskning.
  2. Hak chokoladen groft. Træk den varme kakaomælk af varmen, og tilsæt chokoladen. Pisk, til chokoladen er opløst. Du kan vælge at servere den spicy chokolade, som den er, eller du kan lade den trække en times tid på køkkenbordet – inden du varmer den op igen.
  3. Hæld den varme chokolade i kopper eller varmefaste glas, top med amarettoflødeskum eller almindeligt skum, og server straks.

Amarettoflødeskum:

  1. Pisk fløden, til den begynder at tykne, tilsæt så amaretto og flormelis, og pisk, til skummet er cremet og lækkert. Server oven på varm chokolade – eller frugttærte!

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt