0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Jeg elsker ideen om gløgg, men bryder mig ikke om traditionel rødvinsgløgg, der giver mig en træt og tung fornemmelse. Ideen var at skabe en gløgg, der indeholder de julede smage, men har et lettere udtryk.

Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alternativ til den tunge gløgg på rødvin: Orangegløgg med mandarin og kardemomme

Til denne gløgg brugte jeg en Nittnaus Grüner Veltliner, Manila 2019, som har de fineste syrlige noter af abrikos, bagte æbler, malt og korn, der fungerer vildt godt i en gløgg. Du kan købe den online, men ellers find en anden grüner veltliner i et supermarked.

Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 15 min.Samlet tid: 45 min.

Ingredienser

8 kardemommekapsler
2 stjerneanis
1 vaniljestang – gerne en, hvor kornene er brugt
4 nelliker
1 kanelstang
1 appelsin, brede strimler af skallen heraf
2,5 dl friskpresset mandarinjuice
1/2 dl sukker
1,5 dl vand
1 flaske hvidvin

Til fyld:
100 g mandler, grofthakkede
100 g gule rosiner

Sådan gør du:

  1. Kom kardemomme, stjerneanis, vanilje, nelliker og kanel i en gryde, og brænd det af i 2 minutter ved høj varme.
  2. Tilsæt appelsinskal, mandarinsaft, sukker og vand, og bring blandingen i kog. Lad den koge ved svag varme under låg i 3 minutter.
  3. Lad blandingen trække under låg i mindst 20 minutter.
  4. Fjern krydderier og appelsinskal. Tilsæt til allersidst hvidvin, og varm gløggen igennem – den må ikke koge!
  5. Fordel hakkede mandler og gule rosiner i bunden af 4 glas, hæld gløggen over, og server.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt