0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Du kan nemt udskifte toppingen alt efter sæson, men det fungerer godt med noget, der knaser.

Frokost
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrift fra Restaurant Angelika: Sublim svampesuppe med friske valnødder

En intens suppe på tørrede karljohansvampe, der får dig til at ønske, at skålen aldrig bliver tom.

Frokost

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

til 4 personerArbejdstid: 30 min.Samlet tid: 2 t 20 min.

Ingredienser

Til svampesaft:
1 kg rensede markchampignoner, halverede

Til suppen:
300 g svampesaft
3 fed hvidløg
3 kviste timian
100 g sojafløde
30 g tørrede karljohansvampe
50 g plantesmør
3 dråber sherryvineddike
havsalt
friske valnødder
pære i tynde skiver

Sådan gør du:

  1. Svampesaft: De halverede markchampignoner skæres i halve og lægges i en lille bradepande med låg. Bag dem i ovnen i 2 timer ved 80 grader. I varmen smider de væske, og denne ’svampesaft’ hældes igennem en fin sigte, hvor den sidste saft vrides ud af svampene.
  2. Svampesaft, hvidløg, timian og sojafløde simrer ca. 15 minutter. Tilsæt de tørrede karljohan- svampe, og lad suppen simre yderligere 5 minutter.
  3. Lad suppen trække i 15 minutter, og sigt svampene fra.
  4. Blend suppen cremet og skummende med plantesmør, og tilsmag med havsalt og sherryvineddike. Server med friske valnødder, stykker af pære og palmekål.

Annonce

Seneste nyt