Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kålsalat med blå ost og syltede løg

En rig og tæt salat med masser af umami fra svampe og blåskimmelost, der står godt til den grove kål.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 20 min.

Samlet tid: 1 time

Ingredienser

Syltede rødløg

4 rødløg
1 dl æbleeddike
0,5 dl vand
100 g sukker
1 tsk. salt

Salat

1 lille rødt spidskål
1 bakke blandede salater, vasket og tørret
150 g østershatte
olivenolie
50 g blåskimmelost
en håndfuld syltede rødløg
1 håndfuld mandler

Vinaigrette

4 spsk. olivenolie
2 spsk. lys balsamico
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
salt og peber

Sådan gør du:

  1. Syltede løg: Tag skrællen af løgene, og skær rødløgene i fine ringe. Brug en mandolin, hvis du har sådan en. Kom dem i et skoldet glas. Kog eddike, vand og sukker op, og hæld det over rødløgene. Lad det trække mindst 1 time, men gerne længere. Portionen her er rigelig, men det er fremragende at bruge i andre salater eller i hjemmelavet shawarma.
  2. Snit spidskålen, og kom den i en skål med salatblandingen. Rens svampene, del dem i mindre stykker, og brun dem i lidt olivenolie på en pande. Lad dem køle let af, inden de kommes i salaten.
  3. Ryst dressingen sammen, og fordel den rundt i salaten.
  4. Smuldr osten over, og fordel en god håndfuld af de syltede rødløg over salaten samt hakkede mandler.

Sundt: Salaten indeholder ikke blot vitaminer fra kål og løg, men også gode fedtstoffer fra mandler og fylde fra ost, så du bliver mæt hele vejen rundt.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt