Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prøv noget nyt til frokost: Rødkål med rødbede og feta

Skift rugbrødsmaden ud med en mættende kålsalat til frokost. For eksempel rødkål, rødbede og speltkerner.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 2 personer

Arbejdstid: 20 min.

Samlet tid: 35 min.

Ingredienser

2 dl kogte speltkerner (ca. 1 dl ukogte)
300 g rødkål
1-2 store rødbeder, ca. 200-300 g
75 g fetaost, gerne gedefeta
1 dl græskarkerner
persille til drys
havsalt og friskkværnet peber

Dressing

1 spsk balsamico
2 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken. Når de er kogt, lader du dem køle let af.
  2. Snit rødkålen så fint som muligt, og kom den i en skål.
  3. Skræl rødbederne, og riv dem. Hvis der kommer meget væde ud under rivningen, så kom dem i et dørslag, og pres forsigtigt lidt af vandet fra.
  4. Ryst balsamico og olivenolie sammen i en dressingshaker eller jævningeryster, og vend det rundt sammen med rødbede og rødkål.
  5. Bland de afkølede speltkerner i, og vend rundt.
  6. Smuldr fetaosten over salaten. Rist græskarkernerne på en tør pande. Tag dem af varmen, når de begynder at ‘poppe’. Lad dem køle let af, inden du kommer dem over salaten.
  7. Drys til sidst med hakket persille, og kværn peber og salt over.

Klima: Rester af kål kan bruges i wokretter eller kommes i en saftpresser sammen med andet frugt og grønt.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt