Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grønkålssalat med svampe og græskar

Grønkål i symfoni med sæsonens legekammerater.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 20 min.

Samlet tid: 60 min.

Ingredienser

1 hokkaidogræskar

400 g grønkål, ribbet vægt

0,5 dl æblecidereddike

0,5 dl olivenolie

400 g portobellosvampe eller andre svampe

olivenolie til stegning

1 spsk. balsamicohavsalt

100 g hasselnødder, ristede, gerne friske, hvis du kan skaffe det

eventuelt bredbladet persille

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen op på 200 grader.
  2. Halver græskarret, placer det på en plade med bagepapir med skærefladen opad, og sæt det i ovnen.
  3. Bag det, til det er let mørt, ca. 30-40 minutter. Der skal stadig være bid i det. Lad det køle af.
  4. Gør imens grønkålen istand. Rib den fra stokkene, og skyl, og tør bladene. Hak den fint, og sæt til side.
  5. Skrab kernerne ud af hokkaidoen. Tag den ene halvdel, og skær i tern. Den anden halvdel gemmer du og bruger f.eks. i en suppe, eller du bager den lidt mere og laver til mos.
  6. Kom olivenolie og æbleeddike i en skål, og pisk sammen. Kom græskarternene i, og vend rundt. Lad dem marinere 2 minutter, indtil kålen kommes i. Vend forsigtigt rundt.
  7. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Steg dem, eventuelt i hold, så de får en god stegeskorpe. Kom balsamico ved, og lad det koge væk.
  8. Drys med salt, og kom dem i skålen med grønkål og græskar, og vend rundt.
  9. Rist nødderne enten på en pande eller i ovnen, til skallen løsner sig, og de er gyldenbrune. Hak dem groft, og drys dem over. Drys eventuelt med bredbladet persille.

Tip: Salaten kan sagtens spædes op med flere af sæsonens grøntsager, for eksempel revet rødbede eller pastinak, så du både får mere fylde og andre smagsnuancer i salaten.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt