Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Tilføj noget ekstra sundt til din salat med kimchi --fermenteret kål på koreansk.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smæk på smagen: Asianbowl med kimchi, miso og farvestrålende grønt

Kimchi er en ældgammel måde at konservere grøntsager på, og i Korea spiser man kimchi til stort set alle måltider. Det kan laves på mange måder og med forskellige grøntsager og krydderier, men ofte bruges der kinakål.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kimchi har en stærk, krydret og syrlig smag. Syrligheden kommer naturligt som resultat af mælkesyregæringen, som konserverer grøntsagerne. Kimchi er supersundt og gavnligt for fordøjelsen og tarmfloraen – du kan enten lave det selv eller købe det.

Ingredienser

2 dl sorte ris
250 g fast tofu
olie til stegning
1 squash
4 forårsløg
200 g edamamebønner, bælgede

Dressing

1 fed hvidløg
5 g ingefær
3 spsk. peanutbutter
1 spsk. soja
saft fra 1 lime
1 tsk. lys miso
1 tsk. chiliflager
ca. ½ dl vand
evt. et drys salt

Topping

sesamfrø
frisk koriander
4 spsk. kimchi

Sådan gør du:

  1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med vand – kog dem efter anvisning på pakken.
  2. Skær tofuen ud i tynde skiver, og steg skiverne på en varm pande i olie i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  3. Skyl squashen, og kør den på en spiralizer, så den bliver til lange tynde strimler, der ligner spaghetti. Alternativt kan du lave lange strimler med en kartoffelskræller. Rens forårsløgene grundigt, skær dem i tynde skiver eller strimler.
  4. Bælg edamamebønnerne.
  5. Kom ingredienserne til dressingen i en minihakker eller blender, og blend det hele godt sammen – smag den til, og tilsæt mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
  6. Fordel alle ingredienserne i fire skåle, og top med dressing, sesamfrø og frisk koriander og kimchi.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt