Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Her får du grønt i alle regnbuens farver.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så bliver du mæt: Hippiebowl med boghvede og søde kartofler

Masser af mæthed fra boghvede og søde kartofler og farverige grøntsager.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

2 dl boghvede
4 søde kartofler
olivenolie
salt og peber
2 avocadoer
2 rødbeder
75 g rucola
4 spsk. spirer, f.eks. karse

Dressing
50 g usaltede cashewnødder, udblødt 1 time
1 fed hvidløg
saft fra 1 citron
skal fra ½ citron
1 tsk. tørret dild
1 tsk. løgpulver
½ dl vand
1 spsk. olivenolie
salt og peber

Topping
4 spsk. solsikkekerner
1 spsk. soja

Sådan gør du:

  1. Skyl boghveden, og kog den mør i usaltet vand i ca. 15 minutter. Dræn vandet fra, og lad boghveden køle af.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Vend dem med olie, salt og peber, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag kartoflerne ved 200 grader, varmluft, i ca. 20 minutter.
  3. Skær avokadoen i tern eller lange strimler. Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  4. Skyl rucola og spirer.
  5. Dræn cashewnødderne, og kom dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser, og blend det til en cremet dressing – smag til. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker en tyndere dressing.
  6. Rist solsikkekernerne på en tør varm pande, til de begynder at få farve – tilsæt soja. Lad dem køle af. Fordel alle ingredienserne i fire skåle og top med dressing og solsikkekerner.

Tip: Boghvede har intet med hvede at gøre, men er faktisk et lille frø og har en god nøddeagtig smag. Hel boghvede kan købes i større supermarkeder eller i helsekostbutikker. Kan du ikke skaffe boghvede, så brug quinoa eller brune ris i stedet.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt