Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nemt og lækkert: Vegansk buddhabowl med kikærter og avocado

Monstersund og dejlig aftensmad. Nem at lave til en eller flere.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tid: 14 min

Hovedret til 1

Ingredienser

1 dåse kikærter (225 g)
lidt olivenolie
saft af ½ citron
1 tsk. paprika, gerne røget
salt

Salat
¼ spidskål
1 avocado
¼ agurk eller en skoleagurk
1 håndfuld babyspinat
lidt ristede sesamfrø

Dressing
1 spsk. tahin
saft af 1/2 citron
1-2 spsk. koldt vand

Sådan gør du:

  1. Skyl kikærterne, og dryp dem godt af. Steg kikærterne i olivenolie på en varm pande. Steg ved høj varme i 3-4 minutter. Kom citronsaft og paprika på, og steg i yderligere et par minutter. Krydr med salt.
  2. Snit spidskålen. Flæk avocadoen. Tag stenen ud. Scoop kødet ud med en ske, og skær det i tern. Skær agurken i skiver.
  3. Rør med citronsaft og vand, og smag til med salt.
  4. Kom kikærterne i en stor skål, top med fintsnittet spidskål, agurk, spinat og dressing.
  5. Drys med sesamfrø, og server straks bowlen.

Tip: Sesamfrø rister du på en tør varm pande i 1-2 minutter, til de dufter og hopper. Rist gerne en stor portion på en gang. De er gode til alt, salater, supper, dressinger eller til at dyppe brød i.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt