Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Enkel salat af forsommerens råvarer: Spinat med feta, nye hvidløg og valnødder

Den lune spinat med salt feta, skarpe ristede hvidløg, let bitre valnødder og masser af friske krydderurter kan spises om en let selvstændig ret, men også perfekt som tilbehør.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

400 g storbladet grov spinat

blancheret vægt

250 g god tør feta, gerne på fåremælk eller ko/får

2-3 nye små hele hvidløg, med top

3 spsk. olivenolie

5-6 spsk. valnøddekerner, knust/hakket

evt. 1-2 spsk. finthakket frisk merian, oregano eller salvie

havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Pluk spinaten af stænglerne, og skyl den grundigt i 3 hold vand. Kog en stor gryde op med vand, og blancher spinaten i 2-3 hold af gangen.
  2. Tag spinaten op med en hulske, og kom den i en skål koldt vand. Kom derefter spinaten i en sigte, og tag en håndfuld op, og pres al væden ud af spinaten, så du til sidst står med en kugle spinat, gentag med resten af spinaten. Denne blancherede spinat kan gemmes et døgns tid på køl eller fryses, hvis man har rigeligt.
  3. Snit hvidløget fint inklusive toppen. Kom olien på en pande. Varm godt op, og rist hvidløget kort heri, til det dufter, ca 30 sekunder. Det må ikke blive brunt. Bred spinaten ud på panden, kom peber på, og vend godt rundt i det hele. Når det hele er varmt, nuldres fetaen ud over og vendes rundt, til den lige akkurat begynder at smelte.
  4. Kom det over på en tallerken eller fad, drys med knuste valnødder og server straks.

Annonce

Seneste nyt