Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smuk og fuld af velsmag: Julesalat med granatæblekerner, tempeh, valnødder og dadler

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 30 min.

Samlet tid: 45 min.

Ingredienser

2 julesalat
kerner fra ½ granatæble
3 spsk. granatæblesirup
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. sennep
½ dl olivenolie
1 knivspids hvidløg
1 håndfuld valnødder
½ tsk. salt
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. sukker
80 g tempeh (fås i helsekostbutikker og asiatiske supermarkeder)
3 dadler
¼ rødløg
40 g danablu (eller anden blåskimmelost)
½ l neutral olie til fritering
salt og peber

Sådan gør du:

  1. Pluk julesalaten i blade, skyl dem, og slyng dem i en salatslynge. Bank kernerne ud af det halve granatæble ved at slå på bagsiden med en grydeske. Fjern eventuelle stykker af de hvide lameller. Rør granatæblesiruppen med eddike, sennep, finthakket eller revet hvidløg og olivenolie. Smag dressingen til med salt og peber.
  2. Kom valnødderne på en pande, der kan gå i ovnen, med ¾ dl vand og ½ tsk. salt, ½ tsk sukker og ½ tsk stødt spidskommen. Lad det koge op, og når vandet er fordampet, så vend nødderne med 1 tsk. olie.
  3. Flyt panden til ovnen, og rist valnødderne ved 125 grader i 15-20 minutter, til de er let gyldne.
  4. Varm olien op til 160 grader, eller indtil den syder og bobler, hvis du tester med en tændstik uden svovl. Skær tempeh i tynde skiver, og rist dem sprøde i olien. Læg dem på et stykke køkkenrulle. Flæk dadlerne, fjern kernerne, og skær dadlerne i splitter. Snit rødløget fint.
  5. Vend julesalaten med granatæblekernerne og dressingen, og smag til med salt og peber. Anret salaten på på et fad, og fordel brud af Danablu, valnødder, rødløg, dadler og ristet tempeh på salaten.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt