Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Wichmann og Bendtsen
Foto: Wichmann og Bendtsen
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Multibønnesalat med feta og oliven

De friske grønne bønner, sprød salat, feta og oliven giver et godt modspil til de tørrede bønner.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Arbejdstid: 30 min.

Samlet tid: 30 min.

Ingredienser

1 rødløg
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
3 spsk. vineddike
600 g kogte bønner, gerne en blanding af flere slags
200 g grønne bønner
50 g rucola
100 g babyspinat
150 g edamamebønner
salt og peber
100 g feta
100 g grønne oliven

Tilbehør
200 g grovbrød

Sådan gør du:

  1. Hak rødløg og hvidløg fint, og rør dem sammen med olie og eddike i en stor skål. Vend de kogte bønner i dressingen.
  2. Nip de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte, mens de køler af.
  3. Skyl, og tør rucola og spinat.
  4. Vend grønne bønner, edamamebønner, rucola og spinat sammen med de kogte bønner og dressingen. Smag salaten til med salt og peber.
  5. Smuldr fetaen på toppen af salaten, og drys med oliven.
  6. Server salaten med brød.

Tip: Til denne salat skal du bruge kogte bønner. Koge- og iblødsætningstiden af dem er ikke medregnet i opskriften. Husk derfor at sætte dine bønner i vand dagen før, og at de skal koges. Det tager omkring 45 minutter. Du kan også bruge bønner på dåse.

Tip: Laver du denne salat om vinteren, så brug grønne bønner fra frost. De friske grønne bønner på denne tid af året er ofte fløjet ind langvejs fra.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt