Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Wichmann og Bendtsen
Foto: Wichmann og Bendtsen
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rig på proteiner: Mungbønnesalat med vilde ris og peanutdressing

Mungbønner er også det er der er kendt som bønnespirer og de har et højt indhold af proteiner og kostfibre ligesom bælgfrugter. I den her opskrift får du en fyldig salat med kål og cremet peanutdressing. Husk, at mungbønner ikke behøver udblødning.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Arbejdstid: 35 min.

Samlet tid: 35 min.

Ingredienser

250 g mungbønner
200 g vilde ris eller andre fuldkornsris
200 g grønkål
200 g rød spidskål
1 rødløg
1 bundt frisk koriander
eventuelt ekstra cayennepeber

Peanutdressing

Til ca. 1½ dl

75 g peanutbutter
2 spsk sojasauce
1 lime
¼ tsk cayennepeber
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
vand

Sådan gør du:

  1. Kog mungbønnerne i rigeligt vand. Hold godt øje med dem efter ca. 25 minutters kogning. De skal være møre, men stadig hele. De koger nemt ud, så hæld dem i en sigte, og skyl dem under koldt vand, så snart de er møre. Lad dem dryppe af i sigten.
  2. Kog risene efter anvisning på emballagen.
  3. Skyl grønkålen, rib den, og hak bladene mellemfint. Snit spidskålen fint. Skær løget i tynde skiver.
  4. Bland bønner, ris, kål og løg grundigt sammen, og anret det på et fad.
  5. Rør peanutbutter med sojasauce, limesaft, cayennepeber og fintrevet hvidløg og ingefær.
  6. Spæd med vand til en lidt tynd dressing.
  7. Dryp dressingen over salaten ved servering, drys med plukket koriander og eventuelt et ekstra nip cayennepeber.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt