Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Wichmann og Bendtsen
Foto: Wichmann og Bendtsen
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mæt uden kød: Kinesisk gryderet med seitan og hirse

En gryderet med masser af sauce og smag fra de sorte hvidløg, saltede bønner, tang og sojasauce. Seitan giver et godt bid og god mæthedsfornemmelse.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 35 min.

Samlet tid: 45 min.

Ingredienser

25 g sort hvidløg (se tip) eller almindeligt hvidløg
15 g sorte saltede bønner (kan udelades)
5 g wakametang
2 porrer
2 gulerødder
300 g romanescokål eller blomkål
150 g bønnespirer
200 g seitan
250 g blandede svampe
1 rød snackpeberfrugt
2 spsk. olivenolie
5 dl grøntsagsbouillon
2 spsk. majsstivelse
3 spsk. sojasauce
200 g edamamebønner
250 g kogte sorte bønner (1 dåse)
salt og peber

Tilbehør
2 spsk. ristede sesamfrø
320 g hel hirse eller ris

Sådan gør du:

  1. Skær de sorte hvidløg i skiver, kom dem i en lille skål sammen med de sorte saltede bønner, og hæld 1 dl kogende vand over. Lad dem trække, mens du laver resten.
  2. Kom tangen i en skål med koldt vand, og lad den udbløde i 10 minutter.
  3. Skær porrer og gulerødder i skiver. Skær kålen i små buketter. Skyl bønnespirerne, og lad dem afdryppe i en sigte. Skær seitanen i små stykker.
  4. Skær svampene i mundrette stykker, og skær peberfrugten i tynde skiver. Rist begge dele i olien i en bredbundet gryde. Tilsæt porrer, gulerødder og kål, og lad det svitse med et øjeblik. Tilsæt bouillon. Opløs majsstivelsen i sojasaucen, og rør det i gryden. Kog saucen op under omrøring.
  5. Tilsæt de udblødte hvidløg og alle de sorte bønner, bønnespirer og seitan, og kog saucen op igen. Smag til med salt og peber.
  6. Drys sesamfrø over gryderetten og server med kogt hirse eller ris.

Tip: Sorte hvidløg kan købes i velassorterede supermarkeder. Sorte saltede bønner kan købes i asiatiske specialbutikker. Begge dele bidrager med umami og aromastoffer til retten, men kan undværes.

Saucen kan endvidere smages til med chiliflager, sød chilisauce eller andet sødt og riseddike eller limesaft, så smagen bliver sursød/stærk. Eventuelt også lidt sichuanpeber for at få en autentisk kinesisk smag.

Tip: Seitan er en fast masse af gluten, som bliver tilbage, når man skyller al stivelse ud af en hvededej. Den elastiske masse koges og smager ikke af så meget i sig selv, men lægges ofte i en marinade, som den tager smag af. Seitan kan købes på glas eller i vakuum og kommes i gryderetter eller steges og grilles.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt