Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Toppet med æbler og mandler: Hurtig kålsalat med laks

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

600 g laks
olivenolie
½ citron, saften heraf
salt
1 romanesco eller gul/lilla blomkål
1 spidskål
3 æbler
mandler
2 dåser kikærter
salt og peber

Dressing
½ dl olivenolie
½ citron, saften heraf
1 fed hvidløg, presset
2 tsk grovkornet sennep

Topping
hakkede mandler
kørvel

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og læg laksen herpå. Dryp lidt olivenolie og citronsaft over og drys med groft salt. Bag laksen i cirka 10-15 minutter, til den er tilberedt. Lad den køle helt af, før den kommes i salaten. Alternativt kan du spise den lun ved siden af salaten.
  2. Del blomkålen i mindre buketter. Kom de to slags kål i en skål.
  3. Ryst dressingen sammen, og fordel den over kålblandingen. Skyl æbler, del i kvarte og fjern kernehus. Snit æblerne i fine både og hak mandlerne. Gem nogle af mandlerne til drys.
  4. Dræn vandet fra kikærterne, og tør dem i et viskestykke. Rist dem i lidt olie på en meget varm pande 2-3 minutter, og køl dem af.
  5. Kom æbler, mandler (husk igen at gemme lidt til drys) og kikærter i salaten. Pluk laksen i mindre stykker, og fordel den over. Drys med lidt hakkede mandler, og pluk kørvel over.

Annonce

Seneste nyt