Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Maria W. Nørregaard
Foto: Maria W. Nørregaard

Den franske klassiske salat niçoise er sprød, frisk og saltet til frokost.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skøn og sommerlig frokost: Salade niçoise

Varier sommergrøntsagerne, og kom f.eks. radiser, fennikel, friske ærter og andet grønt i frokostsalaten.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

1 dåse god tun, gerne i olivenolie
2-3 hjertesalat eller anden sprød salat
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. vand
1 spsk. flydende honning
2 spsk. citronsaft
1 1/2 spsk. hvidvinseddike eller æbleeddike
4-5 spsk. olivenolie
3-4 æg
150 g grønne bønner
lidt citronsaft, sort peber og olivenolie
1/2 rødløg
1 bakke cherrytomater
1/2-1 bundt kørvel
1/2-1 glas sorte oliven
ansjoser (mængde efter smag)

Tilbehør

brød og smør

Sådan gør du:

  1. Skyl salaten og slyng den i salatslynge, hvis du har en, ellers brug en sigte.
  2. Rør dijonsennep sammen med vand, honning, citronsaft og vineddike, og pisk olivenolie lidt ad gangen.
  3. Kog æggene i 8-10 minutter, til de er hårdkogte. Hæld koldt vand på, pil og halver dem.
  4. Nip bønnerne, og kog dem i vand med salt 3-4 minutter, til de er møre. Vend bønnerne med lidt citronsaft, sort peber og olivenolie.
  5. Pil og skær rødløg i tynde skiver. Pluk kørvel, og halver cherrytomaterne
  6. Vend salaten med sennepsvinaigretten og rødløg. Fordel salaten på et stort fad eller i dybe tallerkener. Fordel tun, grønne bønner, cherrytomater, ansjoser, sorte oliven og halve æg, og top med frisk kørvel.
  7. Server salade niçoise med brød og smør til.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt