Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jørn Tomter
Foto: Jørn Tomter

Du kan forberede elementerne i salaten i forvejen, så du kun skal samle den, inden du får gæster.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjertesalat med aubergineyoghurt og shatta

Salaten her fungerer fint som både forret, mezzeret og tilbehør. ’Banket agurk’ lyder dramatisk, men agurkekødet skal bare stødes lidt, så smagen kan trænge ind i det.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Ingredienser

5-6 hoveder hjertesalat (500 g)
1 1/2 tsk. shatta, rød eller grøn eller rosenharissa
1/2 tsk. urfachiliflager eller et lille nip nigellafrø eller sorte sesamfrø
salt og sort peber

Aubergineyoghurt
2 store auberginer (500 g)
35 g græsk yoghurt
1/2 fed hvidløg, grofthakket
1 1/2 spsk. citronsaft
1 1/2 spsk. tahin

Banket agurk
1 agurk, skrællet, flækket og renset for kerner (180 g)
25 g persille, grofthakket
25 g mynteblade, grofthakket
1/2 fed hvidløg, grofthakket
1/2 dl olivenolie

Sådan gør du:

  1. Svits auberginerne (enten direkte i flammen over et gasblus eller i ovnen – det tager 35-40 min). Kom frugtkødet i en foodprocessor sammen med yoghurt, hvidløg, citronsaft, tahin og 1/2 tsk. salt. Purer det hele grundigt, hæld pureen i en skål, og stil den til side.
  2. Knus nu agurkerne: Læg halvdelene på et skærebræt med skærefladen nedad. Bank så på dem med den flade side af en stor kokkekniv, så de bliver stødt, men stadig holder faconen. Skær dem i terninger på ca. 1 cm, og stil dem til side.
  3. Gør foodprocessoren ren, og kom persille, mynte, hvidløg, olivenolie og 1/4 tsk. salt i. Lad maskinen køre i ca. 2 minutter, til krydderurtepastaen er helt jævn, og skrab om nødvendigt siderne af et par gange undervejs. Vend pastaen sammen med agurkerne. Lad dem trække i mindst 20 minutter (eller i køleskabet til næste dag), så alle smagsnuancerne får tid til at folde sig ud.
  4. Skær hvert hoved hjertesalat i 8 lange smalle både. Anret salatbådene på et rundt fad som kronbladene på en blomst – i 2 cirkler, hvor den inderste overlapper den yderste. Drys bådene let med salt og peber, og dryp derpå aubergineyoghurten over. Fordel agurkerne og shattaen ovenpå, drys med chiliflager, og server.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt