Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan laver du julens klassiker: Marie Holms opskrift på ægte æbleskiver

Sødt & bagværk

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til fire personer

Arbejdstid: 60 min.

Samlet tid: 2 timer

Ingredienser

6 æg
250 g hvedemel
¾ dl piskefløde
1¾ dl sødmælk
100 g smør
60 g sukker
2 tsk. stødt kardemomme
revet skal af 1 stor citron
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. havsalt
masser af smør til stegning
syltetøj og flormelis til servering

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle lidt af.
  2. Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål.
  3. Pisk æggeblommerne med sukker og kardemomme, til de er luftige og lækre. Tilsæt citronskal og fløde.
  4. Bland mel og bagepulver sammen, og pisk det i æggeblommemassen, skiftevis med at du fortynder ud med mælken. Tilsæt til sidst det smeltede smør, og rør til en jævn dej.
  5. Pisk æggehviderne stive med saltet, og vend dem i dejen – først en lille smule, som du giver godt med bank, og derefter kan du folde den resterende del hvider forsigtigt i, så de ikke taber pusten.
  6. Hvis du skal bage mange æbleskiver, kan det være en hjælp at fylde dejen i en sprøjtepose, da det gør det nemmere at fylde dej i hullerne. Sæt dejen i køleskabet i en times tid i køleskabet inden bagning.
  7. Varm så mange æbleskivepander op, som du kan håndtere – to er nok passende. Panderne skal have god middelvarme. Kom lidt smør i hvert hul, lad det bruse af, og fyld så alle hullerne op med dej næsten til kanten.
  8. Lad dem stege, til de er faste udenpå, og dejen er stivnet nogle mm ind mod den stadig flydende kerne. Vend dem så en kvart omgang med en nål eller en strikkepind, så den endnu flydende midte, flyder ned og danner bund, og giv så hver eneste æbleskive et dryp dej mere, inden du vender dem helt og bager dem færdige og gyldne på alle sider. På den måde får du flot runde æbleskiver i stedet for flade. Test med nålen, at de er gennembagte, inden du tager dem af panden og smid dem i en ovnfast fad, og forsæt så bagningen, til al dejen er brugt. Husk en knivspids smør i hvert hul mellem alle bagninger
  9. Lun skiverne i ovnen under alufolie, hvis de er blevet for kolde i mellemtiden, og server æbleskiverne med flormelispudder og syltetøj eller dulce de leche.

Annonce

Seneste nyt