Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningDet er ikke kun med de traditionelle småkager, at julestemningen kan bages frem. Duften af jul breder sig også, hvis du kaster dig ud i at bage disse skønne boller. Her får du Katrine Klinkens opskrift på børnevenlige juleboller, som bl.a. får sødme fra tørret frugt.
12 stk.
Ingredienser
125 g smør
250 g hvedemel eller fint speltmel
1/2 tsk. groft salt
25 g lys rørsukker
1/2 stang vanilje
1 tsk. fint revet citronskal
1 dl mælk
25 g gær
2 små æg
75 g rå ren marcipan
25 g lyse rosiner
50 g soltørrede kirsebær eller tranebær
50 g hele mandler med skind
Sådan gør du:
- Vask hænder.
- Kom stykker af smør og melet i en foodprocessor, tænd, og kør til ensartet konsistens.
- Bland salt, sukker, kornene af vaniljen og citronskal i.
- Lun mælken og smuldr gæren heri. Rør sammen.
- Slå æggene ud og pisk dem i mælkeblandingen.
- Rør de to blandinger sammen, og ælt til en lind dej, eventuelt med røremaskine.
- Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
- Kom marcipanen, rosiner, tørrede tranebær og mandler i dejen.
- Lad dejen hæve ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
- Sæt 12 boller med to skeer på bagepapir på bageplade.
- Lad bollerne efterhæve ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Bag bollerne i den varme ovn ca. 15 min. Bollerne er færdige, når det lyder hult, når man banker på dem i bunden. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter