0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Magnus Holm/Freelance
Foto: Magnus Holm/Freelance

Med marcipan, tranebær og vanilje bliver julebollen sød og lækker.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med marcipan og tørret frugt: Bag selv de bedste juleboller

Prøv dig frem med en utraditionel julesnack, der kan få julestemningen til at brede sig.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er ikke kun med de traditionelle småkager, at julestemningen kan bages frem. Duften af jul breder sig også, hvis du kaster dig ud i at bage disse skønne boller. Her får du Katrine Klinkens opskrift på børnevenlige juleboller, som bl.a. får sødme fra tørret frugt.

12 stk.

Ingredienser

125 g smør
250 g hvedemel eller fint speltmel
1/2 tsk. groft salt
25 g lys rørsukker
1/2 stang vanilje
1 tsk. fint revet citronskal
1 dl mælk
25 g gær
2 små æg
75 g rå ren marcipan
25 g lyse rosiner
50 g soltørrede kirsebær eller tranebær
50 g hele mandler med skind

Sådan gør du:

  1. Vask hænder.
  2. Kom stykker af smør og melet i en foodprocessor, tænd, og kør til ensartet konsistens.
  3. Bland salt, sukker, kornene af vaniljen og citronskal i.
  4. Lun mælken og smuldr gæren heri. Rør sammen.
  5. Slå æggene ud og pisk dem i mælkeblandingen.
  6. Rør de to blandinger sammen, og ælt til en lind dej, eventuelt med røremaskine.
  7. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
  8. Kom marcipanen, rosiner, tørrede tranebær og mandler i dejen.
  9. Lad dejen hæve ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
  10. Sæt 12 boller med to skeer på bagepapir på bageplade.
  11. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min.
  12. Tænd ovnen på 225 grader.
  13. Bag bollerne i den varme ovn ca. 15 min. Bollerne er færdige, når det lyder hult, når man banker på dem i bunden. Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt