0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Mølbak
Foto: Mette Mølbak

Her er de bedste brunkager ifølge madredaktør Mette Mølbak.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søde, krydrede, sprøde og knasende: Madredaktørens bud på julens bedste brunkager

Politikens madredaktør holder ikke jul uden.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvert år i slutningen af november sender min mor, der bor i Nordjylland, en vigtig pakke til mig. En pakke med en stang brunkagedej.

For mig er det foreningen af hele julen i en kage. Sød, krydret, sprød og knasende. Nu har jeg spurgt min mor om opskriften, og den kommer.

Den er halveret i forhold til den oprindelige opskrift. Derfor de skæve mål. Og der kommer rigtigt mange brunkager ud af denne portion. Så mange, at det er muligt at give en stang væk.

Ingredienser

375 g smør
125 g sirup
250 g sukker
50 g mandler, smuttede og hakket
3,5 g nelliker
12,5 g kanel
7,5 g potaske
50 g sukat, hakket
50 g syltet appelsinskal, hakket
500 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Kom smør, sirup og sukker i en gryde og opvarm det til kogepunktet. Opløs potasken i lidt vand, og tilsæt den massen. Lad det bruse op. Lad det køle af.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og del dejen i 3 stænger.
  3. Kom dem på køl og skær dem ud i så tynde skiver som muligt.
  4. Kom kagerne på plade, og bag brunkagerne på 180 grader (ikke varmluft) i ca. 5 min, men hold øje. Ovne er forskellige.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt