Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram

S’mores er en klassiker, der blev opfundet for næsten hundred år siden af en gruppe amerikanske pigespejdere. Det er den perfekte vinterdessert, men denne gang hjemmelavet fra bunden.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er den ultimative hyggeting til vinterferien: Lav dine egne s'mores med kiks, skumfiduser og chokolade

En s’more er en kiks lagt sammen med grillede skumfiduser og chokolade. Her går vi hele vejen og laver kiks og skumfiduser selv. Og så skal der tændes op for bålet og lokke små og store udenfor.

Sødt & bagværk

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid 10 min.

Samlet tid 25 min.

Ingredienser

Til skumfiduser
400 g sukker
2 dl vand
20 blade husblas
200 g flormelis

Til grahamskiks
150 g grahamsmel
175 g hvedemel
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
80 g smør
90 g mælk

Desuden
god mørk chokolade 60 %

Eva H. Tram/Freelance
Foto: Eva H. Tram/Freelance

Sådan gør du

Til skumfiduser

  1. Hæld sukker og vand i en kasserolle og kog sukkerlagen, indtil den når 118 grader. Brug et termometer.
  2. Imens udblødes husblassen i koldt vand: Læg ét blad husblas i ad gangen og kram derefter vandet ud. Tilsæt bladene til den varme sukkerlage.
  3. Hæld massen i en røremaskine og pisk ved højeste hastighed i cirka tre til fem minutter. Dæk bunden af en form med flormelis og hæld det piskede skum i formen. Drys skummet med flormelis og lad det køle let af. Tag skummet ud af formen og klip skumfiduser i mundrette stykker med en saks.
  4. Læg skumfiduserne i en lufttæt beholder og opbevar ved stuetemperatur.

Til grahamskiks

  1. Bland først de tørre ingredienser sammen, og tilsæt herefter smørret, det skal smuldres til det får konsistens som brødkrummer. Saml dejen lidt ad gangen med mælken.
  2. Når dejen er samlet, skal den hvile pakket ind i film i en times tid. Rul den herefter ud på et meldrysset bord, og stik dine kiks ud med en udstikker eller et glas. Bag kiksene ved 180 grader i cirka et kvarter, og lad dem køle af på en rist.

Tilberedning

  1. Tænd et bål og lad det få godt fat. Hver mand sætter en skumfidus på en pind og griller den over bålet, til den er gylden overalt. Lad skumfidusen få indirekte varme fra gløder eller flammer – put den aldrig direkte ind i flammerne, da den så bliver sodet. Læg et stykke chokolade på en grahamskiks og læg skumfidusen ovenpå. Læg en kiks ovenpå skumfidusen og træk pinden ud, så du fanger fidusen (som man siger).

Bonusinfo
S’more er en sammentrækning af ’some more’ og blev opfundet af en gruppepigespejdere for næsten 100 år siden.

Annonce

Seneste nyt