Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningMarts er en svær måned. Vi gider jo ikke at spise citrusfrugter og svesker hele tiden. Muligvis kunne jeg personligt godt køre med sådan en dessertdiæt længe, men jeg tænker, at du, kære læser, også har lyst til andre søde sager end dem, der ligger ligefor i denne tid. I de senere år har jeg taget bananer til mig som andet og mere end madpakkefrugt og banankageingrediens, og lige præcis nu, hvor foråret er mere af navn end af gavn, synes jeg, at det giver mening at bruge lidt af den frugt, vi får fra varmere himmelstrøg. Og når man tænker i bæredygtighed, så er bananen faktisk en af de importerede råvarer, der sætter et relativt lille klimaaftryk, fordi de grønne og gule klaser ikke flyves, men sejles hertil (se også side 50). De første bananbåde kom i øvrigt først til Danmark i 1952 fra det, der dengang hed Belgisk Congo (i dag Den Demokratiske Republik Congo).
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Opret en profil, og få adgang til hele artiklen
Du får adgang til +500 lækre, grønne opskrifter og alle artikler på Politiken MAD
Opret dig herHar du allerede en profil? Log ind her