0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kakaovafler med karamelliserede bananer, rom og mascarpone

Der bliver ikke sparet på noget i denne luksusversion af kakaovafler med banan og karamel.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 6 personer​​​​​

Arbejdstid: 1 t.

Samlet tid 2 t.

Ingredienser

Mascarponecreme
2 æggeblommer
50 g brun farin
et lille nip havsalt
250 g mascarpone
3 spsk. mørk rom

Vafler
275 g hvedemel
25 g kakaopulver af god kvalitet
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt vanilje
¼ tsk. havsalt
5 dl mælk
2 æg
50 g smør

Karamelliserede bananer
4 bananer
100 g sukker
25 g smør
¼ tsk. havsalt
3 spsk. mørk rom

Desuden
4 spsk. kakaonibs

Sådan gør du:

  1. Begynd med at lave mascarponecremen. Pisk æggeblommerne luftige med farinen og et lille nip salt, til det ikke knaser mere.
  2. Rør forsigtigt mascarponen blød med rom, og pisk den hurtigt i æggeblommerne. Pas på ikke at overpiske, cremen skal blive lidt fastere, men må ikke blive grynet. Sæt cremen i køleskabet.
  3. Bland mel, kakaopulver, sukker og vaniljepulver sammen i en skål til vaflerne. Tilsæt mælken i en stråle midt i skålen, og pisk til en jævning indefra. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i dejen, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  4. Smelt smørret, og rør det i dejen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Du kan nu vælge at sætte dejen i køleskabet i en times tid eller to, mens du laver andre ting, eller bage den direkte.
  5. Varm et vaffeljern op, kom en klat smør på og fordel eventuelt med en silikonepensel. Hæld dej på midten af jernet, og luk det. Er det et gammeldags jern til komfuret, så vend vaffeljernet efter 2-3 minutter. Ellers er de sandsynligvis gennembagt efter 2-3 minutter på et moderne jern, der varmer lige meget både fra top og bund.
  6. Skær eller vrid et snit ned til midt i vaflen, så du skiller to ’hjerter’, og sæt så hver vaffel direkte over i en lille skål, så den får en fin ’blomsterfacon’. Portionen her giver flere vafler end de 6, du skal bruge til desserten, men dejen kan sagtens stå i køleskabet til dagen efter.
  7. Skræl bananerne, og skær hver banan i tre stykker, som du flækker på midten.
  8. Drys sukkeret i et jævnt lag på en pande, og smelt det til gylden karamel ved middel varme. Tilsæt smørret, og lad det bruse ud i karamellen. Tilsæt salt, og læg bananstykkerne i karamellen med skærefladen nedad. Lad dem simre i et minuts tid eller to, og vend dem så rundt. Giv dem et lille minut, og tilsæt rom. Rør eller ryst forsigtigt rommen ud i karamellen, og tag så af varmen.
  9. Læg en skefuld mascarponecreme oven på hver vaffel, top med varm banan og karamel, drys med kakaonibs, og server straks.

Annonce

Seneste nyt