Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er den perfekte dessert: Souffleret, selvsovsende citronkage

Du kan lave den ud af få ingredienser, lave den i en fart og så smager den helt vidunderligt.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 40 min.

Ingredienser

15 g blødt smør
130 g sukker
2 tsk. revet citronskal (eller bergamotte)
3 æg str. M/L
30 g hvedemel
2,5 dl sødmælk
1 dl frisk citronsaft (eller bergamottesaft)
et lille nip havsalt

Desuden
flormelis til pudderdrys
flødeskum til servering

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Smør et lille ovnfast fad med smør.
  2. Rør smørret cremet med ca. 50 g af sukkeret, og tilsæt revet citronskal.
  3. Del æggene i blommer og hvider, og rør nu æggeblommerne i smørret, én ad gangen. Rør så melet i dejen, og tynd den til sidst ud med først mælk og så citronsaft.
  4. Pisk æggehviderne skummende med et lille nip salt ved middel hastighed. Pisk dem så stive med det resterende sukker, som du tilsætter lidt efter lidt. Vend forsigtigt hviderne i dejen, og hæld den i fadet.
  5. Citronkagen skal bages i vandbad, og det er klart nemmest at koge vand i elkedlen, og så placere det ovnfaste fad med citronkagen i et større ovnfast fad, sætte anordningen midt i ovnen og forsigtigt hælde det kogende vand ned i det store fad, så det står ca. 4-5 cm op om kagefadet. Luk så for ovnen, og bag kagen i ca. 25 minutter, til den er gylden ovenpå.
  6. Lad kagen køle en lille smule, og server den lun i dybe tallerkener med drysset med flormelis. Når du graver ned i fadet, vil kagen være luftig og gennembagt på toppen, og våd og citronsovset i bunden. Spis den med iskoldt flødeskum til.

Tip: Kagen er meget syrlig, så vil du have den mildere i smagen, kan du nøjes med at bruge en 1/2 dl citronsaft.

Annonce

Seneste nyt