Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pavlova med yoghurtcreme, lemon curd og pistacie

Der er dessert til mange i en pavlova – som sådan set bare er en gigantisk sprød-blød marengs, der som regel er toppet med flødeskum og frisk frugt. Det sidste er der ikke meget af i påskesæsonen, så opskriften her er med lemon curd og pistacie. Syrligheden, som er et ’must’ i marengsdesserter, kommer primært fra yoghurtcreme.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 8 personer

Ingredienser

6 æggehvider
1 nip salt
350 g sukker
2 tsk. citronsaft
2 tsk. maizena

Yoghurtcreme
3 dl piskefløde
400 g græsk yoghurt (4% eller 10%)
3 spsk. flormelis
revet skal af 1 citron

Pynt
1 glas lemoncurd
50 g usaltede, afskallede pistacier
evt. appelsintagetes, morgenfruer eller andre spiselige blomster

Sådan gør du:

  1. Kom æggehviderne i en skål, og pisk dem skummende med et nip salt ved middel hastighed. Så snart hviderne former bløde toppe, skal du tilsætte sukkeret skefuld for skefuld. Fortsæt med at piske ved middel hastighed, indtil al sukkeret er indarbejdet, og marengsen er skinnende og stiv. Tilsæt citronsaft og maizena, og pisk et par omgange, så det indarbejdes i marengsen.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tegn en cirkel med en diameter på ca. 27 cm (tegn f.eks. efter en middagstallerken). Bred marengsen ud, så den dækker cirklen.
  3. Bag pavlovaen i ovnen ved 100 grader varmluft i ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen blive kold inde i ovnen.
  4. Pisk fløden til tyndtflydende skum. Pisk yoghurten blød med flormelis. Vend flødeskum og revet citronskal i yoghurten.
  5. Anret marengsbunden på et stort fad. Fordel yoghurtcremen ud over bunden. Lun lemon curden forsigtigt op i en lille kasserolle, så den bliver mere tyndtflydende. Kør striber af den over cremen. Drys med hakkede pistacier og evt. lidt drys af appelsintagetes, morgenfrueblade eller andre spiselige blomster. Server straks.

Tip: Drys granatæblekerner over påskepavlovaen, hvis du vil tilføje den noget frisk og sprødt.

Annonce

Seneste nyt