Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Samlet tid: 1,5 time
Ingredienser
Creme
korn af 1/2 vaniljestang
20 g majsstivelse
75 g sukker
3 æggeblommer
1/4 l sødmælk
Vandbakkelser
2 dl vand
80 g smør
100 g mel
2 store eller 3 små æg
flormelis til servering
Sådan gør du:
- Start med at lave cremen. Pisk først vanilje, majsstivelse og sukker grundigt sammen med æggeblommerne i en gryde. Tilsæt mælk, og bring forsigtigt og langsomt cremen i kog under omrøring. Kog ved svag varme 4-5 minutter, til cremen er tyknet. Sæt på køl.
- Lav nu vandbakkelserne: Sæt ovnen på 200 grader varmluft eller 220 grader almindelig ovn. Bring vand og smør i kog i en gryde. Tilsæt mel, og rør i gryden, til dejen slipper.
- Tag gryden af varmen, og lad den køle af 5-10 minutter.
- Pisk æggene sammen i en skål.
- Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt, mens du pisker med et piskeris. Tilsæt ikke mere æg, end at du har en fast og glat dej, pisk ikke længere end nødvendigt for at samle dejen.
- Med en sprøjtepose sprøjter du dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan også sætte dejen på plade i små toppe med to skeer.
- Bag vandbakkelserne midt i ovnen i 30 minutter, til de er fint gyldne. Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes undervejs.
- Køl vandbakkelserne af, og fyld dem med cremen. Det kan du for eksempel gøre ved at skære et lille snit i hver og sprøjte creme ind i hullet med en sprøjtepose.
- Drys med flormelis.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter