Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mike Karlsson Lundgren/Freelance
Foto: Mike Karlsson Lundgren/Freelance

Vandbakkelsen har fortjent at komme tilbage på de danske festborde.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nemme, vidunderligt velsmagende og ret fine: Vandbakkelser med vaniljecreme

Vandbakkelsen er en lille bolle gjort på vand, mel, smør og æg. Den puffer op i ovnen og kan herefter fyldes med flødeskum, syltetøj, frugtkompot eller som her en klassisk konditorcreme.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Samlet tid: 1,5 time

Ingredienser

Creme
korn af 1/2 vaniljestang
20 g majsstivelse
75 g sukker
3 æggeblommer
1/4 l sødmælk

Vandbakkelser
2 dl vand
80 g smør
100 g mel
2 store eller 3 små æg
flormelis til servering

Sådan gør du:

  1. Start med at lave cremen. Pisk først vanilje, majsstivelse og sukker grundigt sammen med æggeblommerne i en gryde. Tilsæt mælk, og bring forsigtigt og langsomt cremen i kog under omrøring. Kog ved svag varme 4-5 minutter, til cremen er tyknet. Sæt på køl.
  2. Lav nu vandbakkelserne: Sæt ovnen på 200 grader varmluft eller 220 grader almindelig ovn. Bring vand og smør i kog i en gryde. Tilsæt mel, og rør i gryden, til dejen slipper.
  3. Tag gryden af varmen, og lad den køle af 5-10 minutter.
  4. Pisk æggene sammen i en skål.
  5. Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt, mens du pisker med et piskeris. Tilsæt ikke mere æg, end at du har en fast og glat dej, pisk ikke længere end nødvendigt for at samle dejen.
  6. Med en sprøjtepose sprøjter du dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan også sætte dejen på plade i små toppe med to skeer.
  7. Bag vandbakkelserne midt i ovnen i 30 minutter, til de er fint gyldne. Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes undervejs.
  8. Køl vandbakkelserne af, og fyld dem med cremen. Det kan du for eksempel gøre ved at skære et lille snit i hver og sprøjte creme ind i hullet med en sprøjtepose.
  9. Drys med flormelis.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt