Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Geranium er efter min mening det bedste krydderi til rabarber. Bladene fra den duftende potteplante indeholder de samme æteriske olier som roser – geraniol og citronellol – og afgiver derfor en fin citrus- og rosenagtig parfume, som passer perfekt til rabarberdesserter.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommerforkælelse: Cheesecake med rabarber og geranium

Ostekagen skal tilberedes ad et par runder med køle-/stivnetid imellem; først bund, så creme, så bagte rabarber, så gelé – begynd derfor i god tid og dagen før servering.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

10 personer

Ingredienser

Bund
100 g smør
150 g fuldkornshvedekiks
50 g mandler

Creme
4 blade husblas
500 g mascarpone
1 dåse kondenseret mælk, 397 g
saft af ca. 2 citroner, 3/4 dl
1 spsk. rosenvand, kan udelades

Bagte rabarber
ca. 1 kg rabarber, renset vægt
350-400 g sukker
3-4 blade rosengeranium, kan udelades

Rabarbergelé
bagte rabarber, drænede
3 dl rabarbersaft fra fadet
4 blade husblas

Sådan gør du:

  1. Beklæd bunden af en springform med bagepapir. Det nemmeste er at tage bunden ud, smække et ark bagepapir over, klemme ringen på og så klippe af hele vejen rundt.
  2. Smelt smørret i en lille tykbundet gryde. Kom kiksene i en frysepose, og smadr dem til smulder med en kagerulle. Giv mandlerne en hurtig svingom i en foodprocessor, eller hak dem i hånden – rimelig fint, men med gode grove chunks imellem. Bland kiksesmulder, mandelhakkelse og smeltet smør i en skål. Hæld blandingen i springformen, og mas det godt ned og ud i bunden af formen med bagsiden af en ske. Lad kiksebunden stå i køleskabet en times tid.
  3. Tilbered cremen. Læg først husblassen i blød i en skålfuld koldt vand. Pisk mascarpone sammen med kondenseret mælk til en homogen creme. Lun citronsaften i en lille gryde, hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og smid husblassen i den lune saft. Rør rundt, så husblassen smelter. Hæld nu citronsaften i mascarponecremen under piskning. Pisk til sidst rosenvand i cremen.
  4. Tag springformen med kiksebunden ud af køleskabet. Beklæd springformens sider med et stykke kageplaststrimmel – jeg plejer bare at klippe et plastikchartek fra skrivebordet i strimler, men det er nok ikke helt autoriseret af fødevaremyndighederne. Hæld cremen i springformen og glat overfladen.
  5. Så er det rabarbertid. Forvarm ovnen til 200 grader. Snit stænglerne i mindre stykker, kom dem i et ovnfast fad, og vend dem med sukker og hele geraniumblade. Bag rabarberne i ca. 20 minutter – rør forsigtigt i dem en enkelt gang undervejs. Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarber og rabarbersaft afkøle til stuetemperatur. Hæld saften fra rabarberne gennem en sigte ned i en skål. Lad rabarberne stå og dryppe af i sigten.
  6. Læg husblassen til geleen i blød i en skålfuld koldt vand. Fordel forsigtigt de bagte rabarber oven på den stive mascarponecreme – det er ikke sikkert, at du skal bruge dem alle sammen. Mål rabarbersaften af, så der er 3 dl. Er der for lidt, kan du fortynde med lidt vand. Lun lidt af saften i en lille gryde, tag husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og smid husblassen i den lune saft. Rør rundt, så husblassen smelter, og bland det sammen med resten af rabarbersaften. Hæld forsigtigt rabarbersaften over rabarberlaget på ostekagens top. Pynt eventuelt med et par friske geraniumblade ved at lægge dem oven på saften.
  7. Sæt forsigtigt springformen tilbage i køleskabet og lad den stå der i mindst 4 timer, gerne natten over, så saften stivner til gelé. Når ostekagen skal serveres, så fjern springformens sider, og træk forsigtig platikstrimlen af creme og gelé.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt