Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Traci Page Morris/Hart Bageri
Foto: Traci Page Morris/Hart Bageri
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få opskriften fra Hart Bageri: Sådan laver du bededagshveder som den verdensberømte bager

Mesterbager Richard Hart giver dig her opskriften på de perfekte hveder fra bageriet på Gl. Kongevej. Husk en køkkenvægt, da alle ingredienserne skal afmåles nøje.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

20 hveder

Ingredienser

17 g kardemomme
500 g hvedemel, T65, hvis du kan finde det, ellers alm. hvedemel
55 g sukker
51 g mælkepulver *
6,5 g tørgær
12 g salt
280 g vand
80 g æg (ca. halvandet æg)
125 g smør, blødt og ved stuetemperatur
64 g olie

Sådan gør du:

  1. Vej alle de tørre ingredienser af. Kom kardemomme i en skål for sig.
  2. Put vand og æg i en skål.
  3. Tilsæt mel, sukker, mælkepulver, gær og salt, og bland det hele sammen i en mixer på lav hastighed.
  4. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  5. Rør dejen igen på medium hastighed, til dejen slipper siderne af skålen.
  6. Tilsæt en tredjedel af smørret ad gangen, og lad det blande sig i dejen, før du fortsætter.
  7. Hæld olie ved på samme måde som smørret.
  8. Tilsæt kardemomme, og rør rundt til dejen er jævn.
  9. Put det hele i en flad beholder, helst en aflang form, og læg dejen i køleskab i en halv time.
  10. Form hveder af dejklumper på 55 g, og lad dem hvile i køleskab over natten.
  11. Lad hvederne hæve i mindst tre timer ved stuetemperatur, til de har fået dobbelt størrelse.
  12. Bag ved 160 grader varmluft i 20 minutter, eller til de er færdige.

* Hvis ikke du kan skaffe mælkepulver, kan du erstatte vandmængden med sødmælk

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt