Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 8-10 personer
Arbejdstid: 40 min.
Samlet tid: 2 t.
Ingredienser
Crumble
250 g hvedemel
250 g sukker
250 smør, koldt og i tern
Sandkage
200 g smør, blødt
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
15 g bagepulver
3 spsk. kanel
Æbler
3-4 belle de boscoop
Desuden
springform, 26 centimeter + ekstra smør til at smøre kanterne
bagepapir til bunden
0,5 liter cremefraiche, 38 procent
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
Sådan gør du:
- Begynd med din crumble eller smuldredej: Skær dit kolde smør i tern. Vej hvedemel og sukker af i en skål, og nulr smørtern ud med hænderne i mel og sukker til en grov og smuldret konsistens.
- Tag springformen, og smør bunden med smør i kanterne; klip et stykke bagepapir ud og læg i bunden, så bliver det lettere at få kagen ud af formen. Fordel 300 gram af din crumble i bunden af formen.
- Nu skal du lave sandkagedejen: Tag blødt smør og sukker, og rør det hvidt på en røremaskine eller med en håndpisker. Når massen er hvid og luftig, tilsættes et æg ad gangen, og røres rundt.
- Bland mel og bagepulver i dejen ved lav hastighed.
- Hæld sandkagedejen oven på din crumble i springformen, og glat ud med en dejskraber.
- Drys kanel i et jævnt lag over sandkagedejen.
- Vask æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne ud i både på 2,5 centimeter. Placer dem lodret ned i dejen, så halvdelen titter op, 1 centimeter fra kanten, så æblerne ikke bliver brændt, hele vejen rundt. Fortsæt med at placere æblebådene i cirkler ind mod midten.
- Fordel resten af crumblen på toppen.
- Bag ved 180 grader i en forvarmet ovn i 1 time og 20 minutter. Stik en gaffel ned i dejen, og tjek, om den er gennembagt: Hænger der fortsat dej ved gaflen, så giv den 5 minutter mere. Tag kagen ud af ovnen, og lad den minimum stå og sætte sig et par timer, før du spiser den.
- Server kagen med en klat cremefraiche blandet op med kanel, kardemomme og sukker.
Tip: Kagen er super god, hvis du skal have weekendgæster. For det er bedst, hvis du bager den dagen i forvejen, så den får lov at stå og sætte sig natten over.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter