0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dessertdragens favorit: Æblekage med syrlige belle de boscoop-æbler, crumblebund og krydret kanel

Smagen af syrlige æbler, krydret kanel, sukker og smør smelter på tungen.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 8-10 personer
Arbejdstid: 40 min.
Samlet tid: 2 t.

Ingredienser

Crumble
250 g hvedemel
250 g sukker
250 smør, koldt og i tern

Sandkage
200 g smør, blødt
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
15 g bagepulver
3 spsk. kanel

Æbler
3-4 belle de boscoop

Desuden
springform, 26 centimeter + ekstra smør til at smøre kanterne
bagepapir til bunden
0,5 liter cremefraiche, 38 procent
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
2 spsk. sukker

Sådan gør du:

  1. Begynd med din crumble eller smuldredej: Skær dit kolde smør i tern. Vej hvedemel og sukker af i en skål, og nulr smørtern ud med hænderne i mel og sukker til en grov og smuldret konsistens.
  2. Tag springformen, og smør bunden med smør i kanterne; klip et stykke bagepapir ud og læg i bunden, så bliver det lettere at få kagen ud af formen. Fordel 300 gram af din crumble i bunden af formen.
  3. Nu skal du lave sandkagedejen: Tag blødt smør og sukker, og rør det hvidt på en røremaskine eller med en håndpisker. Når massen er hvid og luftig, tilsættes et æg ad gangen, og røres rundt.
  4. Bland mel og bagepulver i dejen ved lav hastighed.
  5. Hæld sandkagedejen oven på din crumble i springformen, og glat ud med en dejskraber.
  6. Drys kanel i et jævnt lag over sandkagedejen.
  7. Vask æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne ud i både på 2,5 centimeter. Placer dem lodret ned i dejen, så halvdelen titter op, 1 centimeter fra kanten, så æblerne ikke bliver brændt, hele vejen rundt. Fortsæt med at placere æblebådene i cirkler ind mod midten.
  8. Fordel resten af crumblen på toppen.
  9. Bag ved 180 grader i en forvarmet ovn i 1 time og 20 minutter. Stik en gaffel ned i dejen, og tjek, om den er gennembagt: Hænger der fortsat dej ved gaflen, så giv den 5 minutter mere. Tag kagen ud af ovnen, og lad den minimum stå og sætte sig et par timer, før du spiser den.
  10. Server kagen med en klat cremefraiche blandet op med kanel, kardemomme og sukker.

Tip: Kagen er super god, hvis du skal have weekendgæster. For det er bedst, hvis du bager den dagen i forvejen, så den får lov at stå og sætte sig natten over.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt