Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningDer er ikke nogen der siger, at hjemmelavet konfekt kun kan være sirligt og forfinet.
Mikael Grønlykke har den perfekte opskrift til dig, der ikke er særlig vild med at bruge lang tid på at pynte, rulle og stikke ud.
I denne opskrift på skønne chokoladebrud kommer du derimod på prøve, når chokoladen skal tempereres.
Ingredienser
200 g god mørk chokolade
ristede hasselnødder
1 økologisk appelsin
Sådan gør du:
- Chokoladen tempereres – altså smeltes på den korrekte måde, hvor den stivner flot og hårdt op. Læs hvordan du gør her.
- Hæld den smeltede chokolade på en bageplade dækket med bagepapir helt rundt om kanterne af pladen. Tag fat i bageplade og bagepapir og vend pladen rundt, så chokoladen fordeler sig ud i en stor flade. Du kan også smøre det ud med en spatel, men resultatet bliver ikke nær så pænt.
- Strø de ristede hasselnødder ud over chokoladen. Riv appelsinen med et rivejern ud over chokoladen. Lad chokoladen hærde i et koldt rum eller 10-15 minutter i køleskabet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter