0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lasse Kofoed
Foto: Lasse Kofoed

Chokoladebrud er et af de flotte, meget rustikke stykker konfekt.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du: Rustik konfekt med nødder og appelsin

Er du vild med konfekt, men knap så fiks på fingrene, så er det her en opskrift for dig.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er ikke nogen der siger, at hjemmelavet konfekt kun kan være sirligt og forfinet.

Mikael Grønlykke har den perfekte opskrift til dig, der ikke er særlig vild med at bruge lang tid på at pynte, rulle og stikke ud.

I denne opskrift på skønne chokoladebrud kommer du derimod på prøve, når chokoladen skal tempereres.

Ingredienser

200 g god mørk chokolade
ristede hasselnødder
1 økologisk appelsin

Sådan gør du:

  1. Chokoladen tempereres – altså smeltes på den korrekte måde, hvor den stivner flot og hårdt op. Læs hvordan du gør her.
  2. Hæld den smeltede chokolade på en bageplade dækket med bagepapir helt rundt om kanterne af pladen. Tag fat i bageplade og bagepapir og vend pladen rundt, så chokoladen fordeler sig ud i en stor flade. Du kan også smøre det ud med en spatel, men resultatet bliver ikke nær så pænt.
  3. Strø de ristede hasselnødder ud over chokoladen. Riv appelsinen med et rivejern ud over chokoladen. Lad chokoladen hærde i et koldt rum eller 10-15 minutter i køleskabet.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt