0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Meget frugt kan holde sig længere, hvis du opbevarer det korrekt. Selv om det ser flot ud med en blandet frugtskål, så er det ikke optimalt, for nogle frugter – æbler, banan og citrusfrugter – udskiller luftarten ethylen, som fremmer modningsprocessen.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brug resterne: Bananparfait med hasselnøddekrokant og chokoladesauce

Lad de plettede bananer komme til ny værdighed i denne vidunderlige is med overdådig topping af chokoladesauce og karamelliserede hasselnødder.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 20 min.Samlet tid: 4 t.

Ingredienser

Bananparfait ( ca. 1 liter is)
4 bananer (gerne fra frost, men optøede)
4 æggeblommer
1 dl rørsukker
3 dl fløde

Krokant
50 g hasselnødder
50 g sukker

Chokoladesauce + pynt
1 dl fløde
50 g mørk chokolade, finthakket
1 banan i skiver

Sådan gør du:

  1. Bananparfait: Skær bananerne i mindre stykker, og kom dem op i en skål sammen med æggeblommer og sukker. Pisk til en luftig grød med en elpisker.
  2. Tilsæt fløden, og pisk videre, til konsistensen er som tyndt flødeskum.
  3. Hæld ismassen på portionsglas eller op i en beholder med plads til lidt over 1 liter.
  4. Sæt isen i fryseren. Hvornår den er færdig, afhænger af størrelsen på beholderen, men efter omtrent 4 timer. Rør gerne i isen et par gange den første time i fryseren.
  5. Krokant: Rist hasselnødderne i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Lad dem køle lidt af, og nulr så den mørke hinde af, så godt du kan.
  6. Smelt sukkeret i en pande ved høj varme. Du kan ryste panden let, men rør ikke i sukkeret, mens det smelter. Vær over panden, så karamellen ikke begynder at brænde på – det sker meget hurtigt. Når sukkeret er smeltet, hælder du hasselnødderne på og ryster panden, så karamellen bliver fordelt.
  7. Hæld straks de karamelliserede nødder over på et stykke bagepapir. Når de er kølet af, kan du hakke dem groft.
  8. Chokoladesauce: Varm fløden op i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, når fløden koger, og rør chokoladen i. Rør, til saucen er jævn.
  9. Har isen stået i fryseren i mere end 4 timer, så tag den gerne ud en halv time inden servering, så den kan blive blød. Server med krokant, chokoladesauce og bananskiver.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt