0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Lutter lagkage – det er rugbrødsbundene lavet af rugbrødsrester, som er stjernen i denne kage. Fyldet kan ændres alt efter sæson.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få opskriften: Sådan tryller du dine rester om til sønderjysk rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage er en klassiker fra det sønderjyske køkken. Her har den fået følgeskab af sensommerens bær, men fyldet kan varieres efter sæson.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 8-10 personer
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 1 t.

Ingredienser

Bunde
smør til formen
150 g hasselnødder
150 g tørt rugbrød
1 tsk. bagepulver
6 æg, delt i blommer og hvider
200 g muscovadosukker

Fyld og pynt
2,5 dl piskefløde
2 dl solbærsyltetøj
200 g brombær
25 g mørk chokolade, finthakket

Sådan gør du:

  1. Begynd med bundene: Sæt ovnen på 220 grader varmluft eller 240 grader almindelig ovn.
  2. Tag en springform eller to, hvis du har, og smør med lidt smør i bunden og på kanterne.
  3. Kom hasselnødderne i en blender, og blend kort til groft mel. Hæld nøddemelet i en skål.
  4. Blend også rugbrødet ganske kort, og bland det med nøddemel og bagepulver.
  5. Pisk æggeblommer og muscovadosukker sammen til en lysebrun, luftig æggesnaps. Vend æggesnapsen med de tørre ingredienser.
  6. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem i dejen.
  7. Fordel dejen i to springforme, eller bag lagkagebundene i to omgange. De skal have ca. 12 minutter i ovnen – check med en spids kniv, om de er færdigbagte. Hænger der ikke dej ved kniven, er de klar.
  8. Lad bundene køle af på en rist.
  9. Pisk fløden til skum, og vend med halvdelen af solbærsyltetøjet.
  10. Smør resten af syltetøjet ud på den nederste bund, og kom halvdelen af flødeskummet og halvdelen af bærrene ovenpå. Læg den anden bund ovenpå, og fordel resten af flødeskummet ud over den. Top med bær, og drys med chokolade.

Mette Mølbak har testet: Rugbrødslagkagen var et kæmpe hit, da jeg lavede den til gode venner. Den ser imponerende ud, men er nem at lave, og så er det en kage, hvor du ikke får sukkerchok. Der er en virkelig god balance mellem det søde, fede og syrlige, og alle bad om et stykke til.

Hvis du virkelig trænger til at forkæle dig selv, så lav banangranolaen og bananisen. Jeg brugte granolaen som topping på isen, og det var et ren bananlykke.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt